1 - 1

zondag 22 oktober 2023 15U00
Tweede nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Trainer Van Acker koos voor dezelfde basiself van vorige week.  Fabris zat voor het eerst sinds zijn blessure opnieuw op de bank.  Daar was ook plaats voor beloftenspeler Kaleki.

Het waren de bezoekers die snedig aan de partij begonnen.  Onze verdedigers moesten dan ook een paar keer attent reageren om onheil te voorkomen.  Ook uit drie opeenvolgende hoekschoppen wisten de ratten geen voordeel te halen.  De Aalsterse reactie volgde iets voorbij het kwartier.  Straetman kopte een eerste mogelijkheid over.  Bij de volgende kans leek De Coninck wel te gaan scoren maar Bossut redde met een beenveeg.

Dat de West-Vlamingen gevaarlijk waren op corners zagen we opnieuw in minuut 25.  Een knappe reflex van Schelfhout voorkwam de openingsgoal.  In het slot van de eerste helft kon wit-zwart nog even dreigen.  Segbefia trapte naast en Roumpoulakou zag zijn schot voor de lijn gekeerd worden door De Smet.  Eerstgenoemde kwetste zich trouwens bij zijn poging en werd nog voor de rust vervangen door Fabris.

Na de pauze trilden de netten wel snel.  Mrsic nam de bal ineens op de slof en knalde de 1-0 verschroeiend voorbij Bossut.  Eendracht kon helaas niet doorduwen en met een stevige plensbui verwaterde het samenspel letterlijk en figuurlijk.  De bezoekende coach reageerde met een dubbele wissel en dat loonde.  Invaller Santens kon een indraaiende vrije trap met het hoofd in doel verlengen (1-1).

Kort nadien claimden onze spelers een strafschop wegens handspel.  Scheidsrechter Claes wuifde dit weg.  In het slotkwartier werd de druk nog enigszins opgevoerd maar veel doelgevaar kwam er niet uit voort.  Gevaarlijkste actie was een vrije trap van Mrsic, die door Bossut uit de hoek werd gehaald.

Eendracht kon niet anders dan zich tevreden stellen met een punt maar blijft wel aan de kop van het klassement staan.  Co-leider Voorde-Appelterre is de volgende tegenstander van dienst.  Het belooft volgende week dan ook een spannende strijd te worden waarbij we de steun van onze fans zullen kunnen gebruiken.  Allen op post!