0 - 0

zondag 28 januari 2024 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Om de bezoekers uit Wetteren te bekampen, had trainer Van Acker meteen een basisplaats in petto voor de Nederlandse verdediger Zaian. De andere nieuwkomer Dja Djedje nam plaats op de bank. Burssens was gekwetst uitgevallen.

Een eerste schotje kwam van de voet van Broeckaert.  Het zou achteraf zowat de enige doelpoging namens de Wetteraars blijken.  Eendracht probeerde om openingen te vinden maar het tempo lag te laag om in dat opzet te slagen.  De meeste dreiging kwam dan ook voort uit spelhervattingen.  Race kreeg de bal bij een hoekschop niet voorbij Van Wassenhove en Van Den Eynde zag zijn verrassende vrije trap op de lat uit mekaar spatten.  Verder was er ook nog een mogelijkheid voor Mputu maar ook hij vond de doelman op zijn weg.  Er werd dan ook gerust bij 0-0.

De Vriendt en Dja Djedje begonnen aan de tweede helft ten koste van Ayaz en Milinceanu maar ook nu bleef het moeilijk om de verdedigingsgordel te doorbreken.  In minuut 67 kon Van Den Eynde dan toch eens uithalen maar Van Wassenhove bracht redding.  Net toen de druk leek opgevoerd te worden, moest Eendracht met tien verder na een wel heel goedkope tweede gele kaart voor Statev.  Toch was de laatste kans nog voor wit-zwart.  Nadat Van Wassenhove de poging van de ingevallen Geenens afweerde, kopte Mputu de rebound van dichtbij naast.

Een wedstrijd kan alleen maar gewonnen worden als de weg naar doel gevonden wordt en dat lukte vandaag niet.  Volgende week maken we de verplaatsing naar het veld van Torhout.  Supporters op post!