3 - 1

zondag 08 oktober 2023 15U00
Tweede nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

In vergelijking met vorige week voerde trainer Van Acker twee wijzigingen door.  Segbefia en Ayaz mochten aan de wedstrijd beginnen in de plaats van De Vriendt en Milinceanu.  Zij zaten op de bank.

Na een eerste bezoekende hoekschop volgde een Aalsterse tegenaanval die er veelbelovend uitzag.  Straetman kon Ayaz echter niet bereiken en weg was de mogelijkheid.  In de twaalfde minuut stak onze tegenstander zowaar een handje toe.  De bal werd recht in de voeten van Van Den Eynde gespeeld en die pakte het geschenkje graag uit.  Met een welgemikte trap gaf hij Vandenbossche het nakijken (1-0).  Heel lang bleef de voorsprong wel niet op het scorebord staan.  Dhulster mocht zich te makkelijk een weg richting doel dribbelen en trapte de gelijkmaker voorbij Schelfhout (1-1).

Met de rust al in het achterhoofd kwam Eendracht iets nadrukkelijker opzetten.  Mrsic kopte over na een hoekschop en De Coninck besloot een metertje naast.  In de slotseconden van de eerste helft kon ook Geenens nog eens koppen.  Vandenbossche stond goed opgesteld en pakte vrij eenvoudig.

Na de pauze had wit-zwart veel balbezit maar het vele breiwerk resulteerde niet echt in doelgevaar.  Aan de overkant moest Schelfhout wel aan de bak nadat Berwouts kon uithalen.  Iets voorbij het uur greep onze coach in.  De Coninck en Ayaz werden naar de kant gehaald en afgelost door De Vriendt en Milinceanu.  Beide invallers lieten zich ook meteen opmerken.  Jari speelde Nicolae aan maar hij botste op de uitgekomen Vandenbossche.  Race kopte dan weer naast na een hoekschop.

Puntenverlies dreigde maar in de slotfase werd het slot dan toch nog opengebroken.  Mrsic werd alleen voor doel gezet en de Kroaat haalde de trekker over (2-1).  De Spartanen konden nu ineens wel vaart maken en gingen ook aan aanvallen denken.  Joye verlengde de bal niet zo ver over.  Het orgelpunt werd nog geplaatst door Straetman.  Met een heerlijke trap plaatste hij de 3-1 eindcijfers op de tabellen.

Eendracht, dat nog een wedstrijd minder heeft gespeeld, rukt op naar de tweede plaats in het klassement.  Leider is Zelzate en laat dat nu net de tegenstander van volgende week zijn.  Een match om naar uit te kijken!