Eendracht Aalst

3 - 0

zaterdag 26 november 2022 20U00

Sparta Petegem

Eendracht Aalst

3 - 0

Sparta Petegem

zaterdag 26 november 2022 20U00

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Wat Eendracht Aalst zaterdagavond op de mat legde tegen Sparta Petegem was van uitstekende makelij. De Ajuinen lieten de titelvoerende kampioen op geen enkel moment in de match komen en kapitein Falko Geenens zorgde met een hattrick voor een klinkende 3-0-overwinning.

Snelle voorsprong

Aalst ontwikkelde onmiddellijk een verschroeiend tempo, maar na 2 minuten ontsnapte Fabris aan een gele kaart toen hij op het middenveld een professionele fout maakte om een bezoekende tegenaanval te fnuiken. Dekuyper kopte even later een voorzet over. Petegem stak een eerste keer de neus aan het venster, maar Joye zag zijn schot afwijken op een Aalsterse verdediger en de bal ging rakelings naast de kooi van Swinnen. Net voorbij het kwartier kwam een lang uitgesponnen combinatie via Dekuyper op rechts terecht, en de mee opgerukte Geenens werkte beheerst af.

Gemiste strafschop

Nog geen minuut later werd Mbaye diep gestuurd. De Senegalees omspeelde Carré, maar werd dan door de bezoekende portier foutief gehaakt. Strafschop en meteen een uitgelezen kans op de dubbele voorsprong, maar Carré haalde de nochtans goed geplaatste bal van Van Den Eynde uit zijn linkerhoek. Onze jongens waren helemaal niet aangeslagen door deze misser en bleven komen. Fabris werd vrijgespeeld net buiten de grote rechthoek, hij infiltreerde in de zestien en werd toen overduidelijk omvergelopen, maar ref Stove negeerde de Aalsterse roep om een nieuwe elfmeter. Petegem probeerde het evenwicht te herstellen en begon potiger te spelen, zodat er vooral vechtvoetbal op het middenveld te zien was. De 22 acteurs gingen met een 1-0-ruststand koffie drinken.

Boeken toe

De tweede helft begon met een indrukwekkende rush van George. Hij liep iedereen straal voorbij maar Carré kon zijn inzenden nog net in hoekschop verwerken. Op die hoekschop vlamde alweer Geenens de bal in het dak van het doel. En nauwelijks 5 minuten later konden de boeken dicht. De Coninck met zijn zoveelste actie op rechts, een perfecte vijfenveertiggradenpass en Geenens verschalkte met een lage schuiver Carré voor de derde keer.

Controle tot het eind

Vanaf dan kon Aalst wat gas terugnemen. Een Petegemse corner belandde tegen de paal, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers niet doordat onze verdediging, met een beresterke Kakudji in de hoofdrol, onwaarschijnlijk solide was. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar er ontbrak wat geluk bij de afwerking. Van Den Eynde mikte een vrijschop vanop 30 meter nipt naast. Even later probeerde hij een voorzet van De Coninck in doel te deviëren met een hakje achter het steunbeen, maar te centraal op Carré. De ingevallen Panneel verzond een scherpe voorzet naar de tweede paal waar Mbaye een fractie van een seconde te laat kwam om het leer in doel te glijden. En twee afstandspogingen van Wantens belandden aan de verkeerde kant van de paal.

Met de 3-0 op het scorebord vond scheidsrechter Stove het niet nodig om al te lang te laten overspelen, zodat het feestje dat al op de tribunes begonnen was zich naar de kantines van het Pierre Cornelisstadion kon verplaatsen.

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
Toegevoegd aan winkelmandje