Eendracht Aalst

1 - 2

zondag 07 januari 2024 15U00 Tweede afdeling

Voorde-Appelterre

Eendracht Aalst

1 - 2

Voorde-Appelterre

zondag 07 januari 2024 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De eerste opdracht van het nieuwe jaar was het burenduel tegen Voorde-Appelterre.  Race stond na zijn blessure voor het eerst weer aan de aftrap en ook nieuwkomer Mboko werd een basisplaats gegund. Straetman (gekwetst) en Roumpoulakou (naar zijn thuisland) ontbraken.

Er was amper afgetrapt toen de ajuinen al aan een tegengoal ontsnapten.  Razzi raakte van dichtbij echter niet voorbij Mikulic.  Het schudde de wit-zwarte manschappen helaas niet wakker want de dreiging bleef van de bezoekers komen.  Net voor het kwartier klommen de roodhemden dan ook op voorsprong.  Een eerste poging van Afukuzi-Mbo werd door Burssens nog van de lijn gehaald maar in de herneming vond Van Der Wilt wel het gaatje (0-1).  Ook op een kopbal van Sarr moest Mikulic nog ingrijpen.

Voor de eerste Aalsterse kans moesten we wachten tot minuut veertig.  Na een doorgekopte bal mocht De Vriendt alleen doorgaan.  Naar het beeld van de hele eerste helft besloot hij zwak naast.  Bezinning tijdens de rust was dan ook aan de orde voor de manschappen van Regi Van Acker.

Met Ayaz in de plaats van De Backer leek er aanvankelijk wat beterschap te zijn.  Pogingen van Angelov en Milinceanu waren echter niet van die aard dat ze doelman Figys in de problemen konden brengen.  Halfweg de tweede helft wees scheidsrechter Van Laere naar de stip toen Mboko werd neergehaald door Amisso.  Van Den Eynde zette de elfmeter keurig om en alles was te herdoen (1-1).

Zou het de Aalsterse motor doen aanslaan?  Helaas niet want het waren de bezoekers die het laken in het slotkwartier nog naar zich toe wisten te trekken.  De Drie werd voorbij de defensie geloodst en trapte de 1-2 overhoeks binnen.  Nadien verzuimden Panneel en invaller Movoto Te Bangia Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Waza Banga zelfs nog mogelijkheden op een ruimere score af te maken.

Een krampachtig voetballend Eendracht begint zo met een valse noot aan de terugronde.  Volgende week spelen we in eigen huis tegen Zelzate, dat vandaag het nummer twee uit Oostkamp wist te vloeren.  Van onderschatting zal dus geen sprake mogen zijn als we deze misstap willen rechtzetten!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje