1 - 3

zondag 17 december 2023 15U00
Tweede nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De eerste goede kans was voor De Coninck, in het straatje gestuurd door Geenens, maar hij besloot over en naast. Niet veel later werd een kopbaldoelpunt van Burssens (onterecht?) afgekeurd voor buitenspel. Aan de overzijde had de Aalsterse defensie de handen vol met de kwieke Prez, maar het waren de Ajuinen die op het halfuur op voorsprong kwamen. Burssens kreeg ditmaal wel een doelpunt toegekend toen hij een hoekschop van Straetman binnenduwde: 0-1. De thuisploeg nam het initiatief over en ging op zoek naar de gelijkmaker. Mikulic redde een kopbal van Dewaegemaeker, de rebound werd afgeblokt door De Backer. Op de tegenaanval liet Angelov na een man-meer-situatie uit te buiten. Eendracht ging de rust in zonder kapitein Geenens die in een stevig luchtduel geraakt werd aan het hoofd. Van Den Eynde werd zijn vervanger.

Eendracht controleerde aanvankelijk de tweede helft maar liet zich voorbij het uur in de luren leggen bij een snelle spelhervatting. Het was Moerkerke die de gelijkmaker binnenknalde. Sampers kopte ook nog over en Mikulic greep gevat in bij een hoekschop. Voor Aalsters gevaar was het wachten tot het slotkwartier. Dutoit ranselde een goede kopbal van Van Den Eynde uit zijn doel. Op de daaropvolgende hoekschop was het opnieuw Burssens die Eendracht op voorsprong bracht: 1-2. Straetman tekende enkele minuten later voor zijn derde assist. De hoekschop werd ditmaal overhoeks binnengekopt door Milinceanu: 1-3. De veer was gebroken bij de thuisploeg. Straetman zorgde bijna nog voor het orgelpunt maar zijn vrijschop belandde op de kruising.

Met deze overwinning gaat Eendracht de winterstop in als herfstkampioen. Op 7 januari beginnen we er opnieuw aan met de derby tegen Voorde-Appelterre in het Pierre Cornelisstadion. Prettig eindejaar Iendrachters!