0 - 2

zaterdag 02 maart 2024 20U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De misstap van vorige week wegspoelen met een driepunter was de duidelijke opdracht voor de verplaatsing naar Izegem.  De coach voerde hiervoor drie wijzigingen door in de startopstelling.  Schelfhout stond onder de lat en ook Mrsic en Angelov begonnen aan de wedstrijd.

Over het eerste half uur kunnen we kort zijn.  Mede door de vele kleine fouten die gemaakt werden, zat er te weinig tempo in het spel.  Eendracht versierde wel enkele hoekschoppen maar tot doelrijpe kansen kwam het, net als de thuisploeg overigens, niet.

Een grondscherend schot van Van Den Eynde was in minuut 31 het eerste echte wapenfeit.  Deré ging goed plat.  Aan de overkant ontsnapten de ajuinen vervolgens aan een achterstand.  Geenens kon de bal gelukkig net voor de lijn wegtrappen.  De stadionverlichting begaf het nog even maar ook na de herneming gebeurde er niet bijster veel meer.  0-0 halfweg na een vrij gesloten eerste helft.

Na tien minuten in de tweede helft moest de thuisploeg met tien verder toen Pardo met een rechtstreekse rode kaart werd weggestuurd door scheidsrechter Mataj.  Iets voorbij het uur volgde dan de belangrijke openingstreffer.  Mputu bracht de bal vanop links voor doel en Straetman tikte binnen (0-1).

Pogingen van Geenens en Van Den Eynde gingen over en Mputu viseerde het zijnet.  Mandel gaf de hoop niet op maar kwam nooit verder dan enige dreiging op stilstaande fases.  Twee minuten voor tijd ging het licht dan figuurlijk uit voor de fusieclub.  Na een misverstand tussen Deré en Desmet kon Angelov de 0-2 eindcijfers makkelijk in het lege doel leggen.

Trainer Bekir Celik reageerde uiteraard tevreden dat er opnieuw met de zege werd aangeknoopt.  Hij zag hoe we deze keer wel onze momenten wisten te pakken tegen een ploeg die heel weinig ruimte weggaf.  Dat de eerste achtervolgers punten lieten liggen, is mooi meegenomen maar we moeten naar onszelf kijken en zorgen dat we zelf onze wedstrijden winnen was het besluit van de coach.

Volgende zondag nemen we het in eigen huis op tegen Jong Cercle.  Supporters op post!