Eendracht Aalst

Jong Cercle

0 - 1

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Door de vele afwezigen moest trainer Van Acker een elftal bij mekaar puzzelen.  Mikulic stond in doel in de plaats van de gekwetste Schelfhout.  Achterin nam Ayaz de rechterflank voor zijn rekening en speelde Belesi centraal naast De Backer.  Centraal op het middenveld stond gelegenheidskapitein De Coninck naast Mrsic.  In de aanval kreeg Milinceanu steun van Angelov en Tursunov.

Ondanks een enthousiaste start van de thuisspelende ploeg waren het Milinceanu en Angelov die doelman Langenbick tot de eerste echte reddingen van de partij dwongen.  Aan de overkant kon Mikulic een poging van Martlé klemmen.  Een deviatie van De Coninck ging dan weer niet zo ver naast.

Na een kansarm tussenstuk, waarin Regi Van Acker geel onder de neus geduwd kreeg, werd er in de laatste minuten van de eerste helft een versnelling hoger geschakeld.  Jong Cercle vergat mistasten van Mikulic af te straffen en uitstekend werk van Langenbick verhinderde dat de doorgebroken Angelov en De Vriendt konden scoren.  Een voorzet van Callens viel dan weer bovenop de lat.  Toch konden de ajuinen nog met een voorsprong gaan rusten.  Angelov toonde zich andermaal sneller dan de defensie en kon Langenbick nu wel verschalken (0-1).

Na de pauze opende Jong Cercle de jacht op de gelijkmaker.  Faal kon van dichtbij trappen na een hoekschop maar besloot recht in de handen van Mikulic.  Zelfde scenario een tiental minuten later.  Andermaal liet Faal een grote kans op de gelijkmaker liggen door van kortbij pal op Mikulic te trappen.  Tussendoor had Coens laten zien dat hij buskruit in de voeten heeft.  De harde knal ging niet zo ver naast.

Eendracht overleefde en kon het evenwicht opnieuw meer herstellen.  De afgeweken trap van Milinceanu kwam in de handen van de doelman terecht en De Vriendt mikte met links te hoog.  In de zeven minuten durende extra tijd kregen de West-Vlamingen nog een laatste kans via een vrije trap net buiten de zestien.  Martlé raakte voorbij de muur maar Mikulic tikte over de lat.

Na een moeilijke tweede helft werd de driepunter zwoegend over de streep getrokken en dat blijft op het einde van de rit nog steeds het belangrijkst.  Volgende week maken we de verplaatsing naar het nieuwe kunstgrasveld van RFC Wetteren.  Supporters op post!