Jong Cercle

1 - 0

woensdag 14 september 2022 20U00

Eendracht Aalst

Jong Cercle

1 - 0

Eendracht Aalst

woensdag 14 september 2022 20U00

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Eendracht Aalst werd woensdagavond puntenloos huiswaarts gestuurd door de jonkies van Cercle Brugge. De Ajuinen konden te weinig hun wil opdringen en kregen diep in de tweede helft een opdoffer te verwerken waarvan ze zich niet meer konden herstellen.

Betwistbare beslissing

In het eerste kwartier van de partij was er weinig te beleven. Er kwam plots opschudding na een hoekschop. Een afvallende bal kwam in de voeten van Van Den Eynde terecht en die nam met een grondscherend schot Bruzzese te grazen. Jammer genoeg stond de lijnrechter met zijn vlag in de hoogte. Hij oordeelde namelijk dat één of meerdere Aalstenaars vanuit buitenspelpositie het zicht van de Cercle-portier hadden belemmerd.

Kansen niet afgemaakt

Aalst drukte door en creëerde de volgende 10 minuten een aantal uitstekende kansen. Geenens kopte nipt over en Panneel dribbelde zich vrij in de zestien maar zag zijn plaatsbal richting verste hoek nog gepareerd worden door Bruzzese. Belesi bood na een lange rush De Coninck een doelpunt aan maar de thuisdoelman, die toch een honderdtal matchen in eerste klasse op zijn teller staan heeft, ging goed plat en verijdelde een Aalsters doelpunt. Met een mislukt stiftertje vergat Mbaye de rebound af te maken.

Cercle kon daar slechts één poging tegenover stellen. Vandemaele besloot na een scrimmage een meter naast de kooi van Swinnen.

Povere tweede helft

Coach De Geyseleer greep in en liet Mbaye in de kleedkamer, in de hoop dat George voor meer aanvallende impulsen zou zorgen. De gok draaide echter verkeerd uit. Onze Nederlandse aanvaller kreeg geen poot aan de grond, ook al omdat hij weinig bruikbare ballen toegespeeld kreeg. Op het uur kreeg George plots toch de beste kans van de tweede helft, maar zijn kopbal op voorzet van Wantens zoefde maar nipt over.

Cercle grijpt haar kans

De jonge Brugse garde begon stilaan de controle over het middenveld te verwerven en de kwiek ingevallen Bouhadi deed de match definitief kantelen. Na onoordeelkundig wegkoppen van Burssens kon hij Swinnen omspelen, maar Andreas was net op tijd terug om zijn schot van de lijn te keren. Het was slechts uitstel van executie want 5 minuten later kreeg de kleine pocketspits de bal net buiten de zestien toegespeeld, hij werd door niemand aangevallen en haalde genadeloos de trekker over.

De Aalsterse kopjes gingen naar beneden en De Geyseleer bracht meteen Razzi en De Vriendt tussen de lijnen in de hoop om het tij te keren. Maar het Aalsterse aanvalsspel was te slordig om Jong Cercle nog in verlegenheid te kunnen brengen. Geen enkele bal tussen de palen in de tweede helft, dan wordt het uiteraard moeilijk om te zegevieren.

Tijd voor bezinning

Onze manschappen hebben nu drie dagen de tijd om zich te bezinnen en te herstellen, want zaterdagavond volgt alweer een moeilijke verplaatsing naar leider Racing Gent. Hopelijk kunnen ze daar revanche nemen, want een 3 op 12 zou een compleet mislukte seizoensstart betekenen.

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
Toegevoegd aan winkelmandje