Jong Essevee

0 - 0

woensdag 13 september 2023 20U00 Tweede afdeling

Eendracht Aalst

Jong Essevee

0 - 0

Eendracht Aalst

woensdag 13 september 2023 20U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Eendracht Aalst behaalde op woensdagavond een duur bevochten gelijkspel in het Regenboogstadion, waar de uitmatch tegen Jong Essevee afgewerkt werd. Tegen een atletische U21-ploeg, met inbegrip van enkele A-kernspelers, kwamen onze Ajuinen een paar keer goed weg. Maar op basis van hun wilskracht en doorzettingsvermogen mag het puntje wel verdiend genoemd worden.

Gesel Guindo

Van de nieuwkomers enkel Mikulic, Race en Ayaz in de selectie, die speelgerechtigd waren voor deze inhaalwedstrijd. De eerste kans kwam er na 5 minuten voor de Waregemnaars. Guindo mikte een vrijschop een metertje over de kooi van Mikulic. De kwieke Guindo was een ware gesel. Even later dribbelde hij onze volledige verdediging op een hoopje, maar Mikulic bewees zijn klasse met een spectaculaire parade. Guindo pakte ook nog uit met een acrobatische omhaal, maar opnieuw stond onze Kroatische doelman op de juiste plek.

Aalst kon daar slechts één kans tegenover stellen. Ayaz, die energiek begonnen was maar later in de wedstrijd volledig zou wegdeemsteren, sneed vanop zijn linkerflank naar binnen en zag zijn schot lichtjes afwijken op een West-Vlaams been. Thuisgoalie Van Damme lag net snel genoeg plat om een Aalsterse goal te vermijden. Net voor het einde van de eerste helft moest De Backer naar de kant met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Race.

Knokken

Jong Essevee kwam furieus uit de kleedkamer. Mikulic bracht nog redding op twee afstandsschoten. Bij een derde vlam van Cappelle was hij voor één keer geklopt, maar de kruising bracht redding. Aalst leek nu plots wakker geschud en probeerde het evenwicht op het middenveld te herstellen. Ayaz besloot te centraal op Van Damme. Dat was dan ook zijn laatste wapenfeit. Onze Zweedse Turk is conditioneel nog niet volledig in orde en had last van krampen, wat hij ook duidelijk maakte naar de bank.

Het laatste kwartier was voor Aalst. De Coninck mikte na een lang uitgesponnen aanval te centraal, in de laatste minuut van de reglementaire speeltijd deed hij dat nog eens over. In blessuretijd stuurde de ingevallen Rogghé Straetman in het straatje, maar ook zijn poging belandde in de grijparmen van Van Damme.

Eerlijk is eerlijk: als er één ploeg was die verdiende te winnen dan was het Jong Essevee wel, dat driekwart van de wedstrijd domineerde met duelkracht en een indrukwekkend loopvermogen. Maar op basis van hun tomeloze inzet mag het felbevochten puntje voor Eendracht toch verdiend genoemd worden.

Reactie Bob Straetman

Het webteam sprokkelde na de match een reactie bij Bob Straetman. “Ik ben heel blij met het punt, maar voor mij was dit een frustrerende wedstrijd. Ik denk dat ik op 90 minuten tijd maar 10 à 15 balcontacten gehad heb. Jong Essevee was conditioneel ongelooflijk sterk. Doordat dit een midweekmatch is, waren ze versterkt met enkele jongeren die al van de eerste ploeg mochten proeven. Dat is het absurde van dit systeem met beloftenteams. Je kunt ze moeilijk scouten en inschatten, want elke week spelen ze wel in een andere opstelling. Ik heb ongelooflijk veel moeten lopen om gaten te dichten. Er werd mij gevraagd om iets meer af te zakken naar het middenveld om daar een mannetje meer te creëren, maar daardoor kwam Ayaz vooraan natuurlijk op een eiland te spelen. Als aanvaller hoop je natuurlijk altijd dat je meer aan de bal komt in of rond het strafschopgebied. Ik wil kansen afdwingen en goals maken. Hopelijk lukt dit de komende wedstrijden.”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje