Eendracht Aalst

1 - 1

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

In vergelijking met vorige week stonden er met Belesi en Straetman twee nieuwe namen aan de aftrap.  Ayaz ontbrak wegens een gele schorsing en Mrsic viel uit de selectie.

De thuisploeg begon enthousiast aan de partij en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten.  Onze defensie moest dan ook aan de bak om geen schade op te lopen bij een aantal scrimmages voor onze doelmond.  Voor Aalsterse dreiging moesten we wachten tot het midden van de eerste helft.  Angelov kwam net te laat om de voorzet van De Vriendt binnen te lopen.  Een trap van Jassim Mazouz werd eenvoudig gepakt door Mikulic en Seurynck trapte naast.

Vijf minuten voor de rust was de beste kans wel voor Eendracht.  Straetman raakte echter niet voorbij de uitgekomen Beernaert en ook de herneming van Milinceanu werd door de doelman vastgegrepen.  Kort nadien klommen we dan toch op voorsprong.  Een vrije trap kwam bij Burssens terecht en hij mikte de 0-1 tegen de netten.  Een voorsprong op een ideaal moment die bijna nog werd teniet gedaan.  Salouani miste zijn schot echter compleet en ook toen Mikulic een voorzet door de vingers liet glippen, vergat men bij Dikkelvenne om te profiteren.  0-1 halfweg.

Na de pauze verdween een kopballetje van Straetman naast en werd de poging van de lokale kapitein Verheuge afgeblokt.  Met nog een twintigtal minuten op de klok was alles opnieuw te herdoen.  Een hoekschop kwam uiteindelijk bij Salouani terecht en hij schreef de 1-1 achter zijn naam.

In het laatste kwart van het duel kon er langs weerskanten nog een appel uit de kast vallen.  De Coninck trapte naast en Burssens moest gevat tussenkomen om Van Vaerenbergh het schieten te beletten.  In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd een wit-zwart doelpunt nog afgevlagd wegens buitenspel maar gelet op het weinige protest bij onze spelers zal dit vermoedelijk een correcte beslissing zijn geweest.

Er werd dan ook afgefloten bij een 1-1 gelijkspel.  Omdat ook de achtervolgers niet konden winnen, blijft Eendracht wel alleen aan de leiding staan.  Volgende zondag komt RC Gent op bezoek in ons Pierre Cornelisstadion.  Supporters op post!