zondag 24 september 2023 15U00
Tweede nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor het duel in Oostkamp kon er geen beroep gedaan worden op Fabris.  Hij viel op training uit met een blessure aan de quadriceps en werd in de basis vervangen door Straetman.  Voor het overige voerde beloftencoach Gregory Huylebroeck, bijgestaan door Stefan Meert en Mick Van Den Dooren, geen wijzigingen door.

Eendracht begon snedig en werd hier na zes minuten voor beloond.  Straetman brak door op rechts en bediende Ayaz, die de 0-1 voorbij een grabbelende Deman kreeg.  Kort nadien lag de lokale doelman wel goed in zijn korte hoek bij een vrije trap van Mrsic.  Bij de volgende mogelijkheid was de dubbele bonus wel een feit.  Geenens kopte een hoekschop aan de tweede paal tegen de netten: 0-2 na amper elf minuten!

De thuisploeg trok evenzeer de aanvallende kaart maar kwam niet verder dan een ongevaarlijke poging van Van Den Bossche en een kopballetje van Bragard.  Voor wit-zwart trapte Angelov over na een voorzet van Ayaz.  Angelov zou de strijd kort voor de rust moeten staken nadat hij slecht neerkwam na een kopbalduel.  De Vriendt kwam als vervanger op het veld.  Op slag van rust dacht Vanhaecke de aansluitingstreffer nog tegen de netten te hebben gekopt.  Scheidsrechter Calluy constateerde echter een duwfout in de rug van Geenens en het plaatselijke feestje ging niet door.

Als Oostkamp al met hernieuwde moed aan de tweede helft wou beginnen, werd deze al binnen de eerste minuut de kop ingedrukt.  De Vriendt liep centraal richting doel en schoof de 0-3 beheerst voorbij Deman.  De West-Vlamingen kampeerden nadien veelvuldig op onze helft maar slaagden er niet echt in om de verdedigende organisatie te ontmantelen.  Een verraderlijk schot van Claeys, dat maar net de kruising miste, was het gevaarlijkste wapenfeit.

Eendracht kreeg ruimte om te counteren maar Ayaz raakte niet voorbij de uitgekomen Deman.  Vijf minuten voor tijd kreeg Vanhaeren de bal in twee tijden dan toch voorbij Mikulic.  De eerredder werd echter afgevlagd door de lijnrechter.  In het absolute slot bekroonde De Vriendt zijn sterke invalbeurt nog met een tweede doelpunt.  Op een voorzet van rechterflank Straetman zette hij de 0-4 eindcijfers op het scorebord.

Een ruime overwinning voor een efficiënt Eendracht en een prestatie waar een aandachtige Regi Van Acker kan op verder bouwen.  Volgende week nemen we het in eigen huis op tegen Merelbeke.  Supporters op post!