0 - 1

zaterdag 16 maart 2024 20U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor de altijd lastige verplaatsing naar Oudenaarde voerde onze coach drie wijzigingen door.  Burssens en De Vriendt mochten na enkele weken nagelbijten nog eens aan de wedstrijd beginnen.  Ook Fabris was er na een schorsing terug bij.  De Backer bleef licht gekwetst aan de kant.

In het openingskwartier tekenden beide ploegen voor één doelpoging.  Zowel Cnudde als Mrsic zagen hun schot net over de lat gaan.  Voor het overige bleef de defensieve organisatie langs beide kanten overeind waardoor er van echt gevaar amper sprake was.  Dreiging kwam er vooral na een stilstaande fase.  Zo liet doelman Verbrugge een bal door de vingers glippen maar gelukkig voor hem hobbelde deze naast.  Gerust werd er bij een logische 0-0 na een kansarme eerste helft.

Eendracht begon het best aan de tweede helft.  Straetman besloot te centraal, het gekraakt schot van Mputu ging naast en Race verlengde een hoekschop met het hoofd over.  Het was wel opletten geblazen bij een drietal Oudenaardse omschakelingsmomenten.  Van Meenen, Cnudde en Van Herreweghe konden deze echter niet met succes afronden.

Twintig minuten voor tijd leverde de zoveelste hoekschop bijna de openingstreffer op.  Mputu zag zijn kopbal helaas op de lat uit mekaar spatten.  We leken op een brilscore af te stevenen maar het venijn zat nog in de slotminuut.  In het geharrewar na alweer een corner was het Mputu die de verlossende 0-1 tegen de netten kon duwen.

Last-minute drie belangrijke punten in de strijd om de felbegeerde titel.  Volgende week spelen we opnieuw buitenshuis.  Tegenstander van dienst is dan Sparta Petegem.