zondag 20 november 2022 15U00

Eendracht Aalst

0 - 5

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor de opdracht op het terrein van Westhoek wijzigde trainer De Geyseleer zijn elftal op één positie.  George mocht op de linkerflank aan de wedstrijd beginnen.  Razzi verhuisde naar de bank.

Na een tiental evenwichtige minuten trokken de ajuinen het initiatief steeds meer naar zich toe.  Een eerste poging van George ging via een verdediger naast.  Verder werden een heleboel hoekschoppen versierd.  Mbaye kopte over en doelman Maxence tikte de kopslag van Dekuyper over de lat.  Halverwege de eerste helft werd het overwicht omgezet in de openingstreffer.  Een voorzet van Geenens kwam bij Dekuyper terecht en die vond het juiste gaatje (0-1).

Van Den Eynde mikte een vrije trap te centraal en kraakte zijn schot op een teruglegger van George.  Een voorzetschot van Geenens raakte dan weer de lat.  Tussendoor vergat de thuisploeg om te profiteren van een klein misverstand tussen Swinnen en het verdedigend blok bij een vrije trap.  Net voor de rust verdubbelde Eendracht de voorsprong.  Dekuyper draaide zich vrij en trapte de bal met links voorbij Maxence.  0-2 op een ideaal moment!

Onze spelers kwamen scherp uit de kleedkamer maar vergaten om de wedstrijd snel in een definitieve plooi te leggen.  Zowel Mbaye als De Coninck besloten van dichtbij over doel.  Een schotje van George hobbelde dan weer tot in de handen van de doelman.  Twintig minuten voor tijd beging Timmerman een overtreding net buiten de zestien.  Van Den Eynde etaleerde zijn gave traptechniek en mikte richting bovenhoek.  Maxence zat er nog bij maar de bal had de doellijn wel degelijk overschreden (0-3).

In de slotfase dikte aanvaller Dekuyper zijn doelpuntentotaal nog wat extra aan.  Invaller Panneel behield het overzicht na een mooie actie en schilderde de 0-4 op het hoofd van Mitch.  Uiteindelijk verschenen er nog forfaitcijfers op het scorebord.  Dekuyper omspeelde een aarzelende Maxence en legde zijn vierde van de namiddag in het mandje (0-5).  Scheidsrechter Lefever vond het welletjes en verloste de West-Vlamingen na exact negentig minuten uit hun lijden.

Dankzij deze ruime zege blijft Eendracht met een knappe reeks van 25 op 27 op kop van het klassement pronken.  Een positie die volgende zaterdag zal verdedigd worden in het thuisduel tegen Sparta Petegem.