KVV Zelzate

1 - 1

zondag 19 februari 2023 15U00 Tweede afdeling

Eendracht Aalst

KVV Zelzate

1 - 1

Eendracht Aalst

zondag 19 februari 2023 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Eendracht Aalst zet een opvallende reeks neer. Na vijf verliesmatchen volgden sinds midden januari vijf draws. Ook op Zelzate konden de Ajuinen – weliswaar met een vertimmerd elftal – niet aanknopen met de overwinning. Het 1-1 gelijkspel na 90 minuten mocht achteraf wel billijk genoemd worden.

Koud gepakt

De wedstrijd kon niet slechter beginnen. Aalst zette vanaf de eerste seconden hoog druk, maar liep al na twee minuten op een counter. De rechterflank lag helemaal open, er volgde een gemeten voorzet van Grootaert en aan de tweede paal schoof de 17-jarige Pede de bal voor de neus van Burssens onder Espeso Nunez. Tot overmaat van ramp moest Dekuyper, die tijdens de opwarming tegen de grond ging, al na een kleine 10 minuten het veld verlaten met een knieblessure. Geen Mbaye op de bank, die sukkelt opnieuw met een ontstoken achillespees, en bijgevolg moest coach De Geyseleer de jonge Lufulu-Onia zijn eerste speelminuten van het seizoen laten maken.

Aalst probeerde de bakens te verzetten, maar slaagde er niet in om controle over de wedstrijd te krijgen. Een afzwaaier van Panneel, een schot op de thuisgoalie van Lufulu-Onia na corner en een kopbal nipt naast van Geenens. Meer kon wit-zwart in die eerste 45 minuten niet afdwingen.

Gelijkmaker doet hoop oplaaien

Ook in het begin van het tweede bedrijf had Aalst het veldoverwicht, maar daar gebeurde weinig mee. Panneel probeerde het van ver, maar zijn pegel vloog hoog over. Kakudji kon op corner zijn kopbal niet goed richten. Zelzate bleef op de tegenaanval loeren, maar meer dan een schotje van Flamant dat naast ging leverde dat niet op. De gelijkmaker viel met een gelukje. Een flankvoorzet van Wantens week af en belandde daardoor over de hoofden van de Zelzaatse centrale verdedigers in de voeten van Panneel die aan de tweede paal genadeloos de trekker overhaalde.

Bibberen na rood

Erop en erover? Dat zat erin, maar Wantens vlamde over na een actie op de achterlijn van Yagan en Burssens kopte te centraal op Van Rie. Een mislukte combinatie tussen Kakudji en Belesi 10 minuten voor tijd bracht Burssens in de problemen. Die haalde zijn tegenstander neer en mocht met een tweede geel gaan douchen. De Geyseleer moest tactisch ingrijpen en haalde de leeggestreden Lufulu naar de kant voor Razzi. Even later kon de aalvlugge Manu de match beslissen in het voordeel van de thuisploeg. Hij mocht alleen op Espeso Nunez afstormen, probeerde onze goalie te omspelen maar week te ver uit en dus weg kans. Zelzate probeerde het nog twee keer op afvallende ballen van net buiten de zestien, maar de pogingen strandden naast of op Espeso Nunez.

Focus op eindronde

Met een overvolle gekwetstenboeg (Fabris, Van Den Eynde, George, Mbaye, Dekuyper) wordt de spoeling dun en de ploegen vooraan zijn het gat uit. Onze ploeg moet zich dan ook in de laatste competitiemaanden focussen op de eindronde, die we al binnen hebben door de eerste periodetitel. Hopelijk kunnen we dan op volle sterkte aan die eindronde beginnen. Volgende zondag spelen we thuis tegen Jong Essevee. Supporters op post!

Reacties

Chris Espeso Nunez kreeg niet veel werk op te knappen, maar incasseerde na nauwelijks 2 minuten wel een heel snel doelpunt. “We zijn inderdaad slap aan de match begonnen, met die snelle countergoal als gevolg. Dat heeft ons wat de adem afgesneden. Hoog spelen om de tegenstander onder druk te zetten vereist een zeer hoge graad van concentratie vanaf de eerste minuut. De tweede helft zijn we wakker geschoten en hebben we het heft resoluut in handen genomen. Na de gelijkmaker van Panneel dacht ik dat we erop en erover gingen gaan, maar de rode kaart voor Burssens veranderde het wedstrijdbeeld. In de laatste minuut moet ik nog redding brengen op een harde schuiver. Misschien moeten we wel tevreden zijn met een punt.”

Voor aanvaller Jonathan Lufulu-Onia waren het de eerste speelminuten van dit seizoen. “De coach heeft me niet al te veel tactische richtlijnen meegegeven bij mijn snelle invalbeurt. Hij vroeg me om op instinct en gevoel te spelen. Ik zocht de combinatie met onze middenvelders vanuit de tweede zone maar hun doelman had bij een goede kans een puike redding in huis. Ik begreep mijn vervanging wel. In ons systeem moet je als aanvaller heel wat loopwerk verrichten en ik mis nog wat matchritme.” De spits met Congolese roots steekt opnieuw de neus aan het venster nadat hij wat uit beeld verdwenen was. “Ik kreeg mijn jeugdopleiding bij Union SG, Club Brugge en de beloften van Eendracht Aalst. Vandaar stroomde ik begin vorig seizoen door naar de A-kern. Ik ben nu 21 en heb nog heel wat progressiemarge. Ik hoop op nieuwe kansen want ik wil goals maken en op die manier een steentje bijdragen aan de promotie naar de hoogste amateurklasse.”

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
Toegevoegd aan winkelmandje