1 - 3

zondag 15 oktober 2023 15U00
Tweede nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor het duel op het veld van leider Zelzate moesten Race en Van Den Eynde gekwetst afhaken.  De Backer was wel terug fit en kwam dan ook aan de aftrap.

Milinceanu zorgde na een achttal minuten voor een eerste schotje tussen de palen.  De Ketelaere had er geen moeite mee.  Op het kwartier leek de doelman wel geklopt toen Mrsic een kopbal van Burssens richting doel kon verlengen.  Deze keer was er echter nog een verdediger in de buurt om te ontzetten voor de lijn.  Verder waagde ook Straetman zijn kans maar de hoek bleek te scherp.  Het waren de enige mogelijkheden die wit-zwart uit het licht veldoverwicht kon halen in het eerste kwart van de wedstrijd.

Net voor het halfuur prikte de thuisploeg een eerste keer echt tegen.  Schelfhout dook hier gepast in de voeten van Habbas en smoorde het gevaar in de kiem.  Aan de overkant pareerde De Ketelaere het schot van Milinceanu.  In de laatste seconden van de eerste helft kwam Eendracht nog goed weg.  Habbas kon koppen na een voorzet van de rechterkant maar het doelkader hield de 0-0 ruststand op het scorebord.

Na de pauze werd er wel snel gescoord.  Een Aalsterse hoekschop raakte niet weg uit het lokale strafschopgebied en kapitein Geenens kon de 0-1 tegen de netten mikken.  Amper twee minuten later volgde een goede kans om de bonus te verdubbelen.  Milinceanu verscheen alleen voor doel maar vond De Ketelaere op zijn weg.  De groenhemden probeerden te reageren maar het doelgevaar was wit-zwart getint.  Nadat Straetman eerst zelf voorlangs mikte, kroop hij nadien in de rol van aangever.  De Vriendt was goed gevolgd en trapte de 0-2 binnen.

In het slot van de wedstrijd konden twee invallers nog een doelpunt meepikken.  Eerst was er Ayaz die een voorzet van De Vriendt kon afronden (0-3) en nadien lukte De Witte de eerredder voor zijn team door de 1-3 binnen te duwen.

Eendracht springt door deze zege naar de koppositie in het klassement.  Volgende week zullen we deze verdedigen als Harelbeke op bezoek komt in het Pierre Cornelisstadion.  Supporters op post!