Olsa Brakel

2 - 1

zondag 04 september 2022 15U00 Tweede afdeling

Eendracht Aalst

Olsa Brakel

2 - 1

Eendracht Aalst

zondag 04 september 2022 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor dit openingsduel kon er naast Yagan en Dekuyper ook geen beroep gedaan worden op Ryckaert, die minstens een maand out is met een scheur in de kuit. Nieuwkomer George verscheen wel aan de aftrap.

De ajuinen waren vrijwel direct op achtervolgen aangewezen.  Nadat Fabris zich op de middenstrook verslikte, ging Ndefe met de bal aan de haal.  Hij gaf Kakudji het nakijken en bediende Van Eerstvelde, die de vroege 1-0 tegen de netten mikte.  De meeste dreiging bleef van de thuisploeg komen in dit eerste kwartier.  Swinnen moest plat bij een poging van Habbas en D’Hondt besloot voorlangs.  Gaandeweg kwam Eendracht dan toch meer opzetten.  Het leverde een reeks stilstaande fases op waaruit meermaals een scrimmage voor het Brakelse doel ontstond.  De gelijkmaker bleef echter uit.

Aan de overkant werd er efficiënter met de mogelijkheden omgesprongen.  De vinnige Ndefe kon zich op links nog eens op gang trekken en gaf doelman Swinnen het nakijken (2-0).  Meteen volgde de kans op de aansluitingstreffer maar Otte pareerde het schot van George.  Met een dubbele achterstand halfweg mocht Eendracht zich gaan bezinnen in de kleedkamer.

Met Panneel in de plaats van Fabris werd er met extra aanvallende kracht aan de tweede helft begonnen.  De invaller tekende ook voor de eerste doelpoging maar besloot te centraal om Otte in de problemen te brengen.  Kort nadien werd George door Mbaye in een kansrijke positie gebracht.  Hij raakte echter niet voorbij de uitgekomen Otte.  De bal bleef in het spel en Panneel verstuurde een voorzet naar de verste paal.  Mbaye kopte de 2-1 onhoudbaar binnen.

De jacht op de gelijkmaker kon ingezet worden.  Een afstandsknal van George werd door Otte onschadelijk gemaakt en Panneel besloot van dichtbij recht op het sluitstuk van Olsa.  Aan de overzijde trapte Habbas dan weer naast na een tegenaanval.  In het absolute slot werd Kakudji nog mee in de vuurlinie gestuurd maar het bracht jammer genoeg geen zoden meer aan de dijk.

Eendracht kon een ondermaatse eerste helft niet meer rechtzetten in een betere tweede periode en verliest met 2-1 op het kunstgras van Olsa Brakel.  Komende zaterdag komt FC Gullegem op bezoek voor onze eerste thuismatch.  Opdracht is om de drie punten dan wel binnen te halen!

Toegevoegd aan winkelmandje