zondag 14 april 2024 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Door het verlies van de eerste achtervolgers kon Eendracht een uitstekende zaak doen in de titelstrijd.  Trainer Bekir Celik rekende hiervoor opnieuw op Straetman, die terugkeerde na een weekje schorsing.

De thuisploeg pakte uit met een gretig wedstrijdbegin.  De poging van Ndefe ging via een verdediger net naast en Schelfhout moest een harde vrije trap van Van Eerstvelde onschadelijk maken.  Aan de overkant wees de scheidsrechter naar de stip nadat een lokale verdediger ongelukkig handspel beging.  Van Den Eynde trapte de elfmeter buiten het bereik van Otte (0-1).

Een kwartier later kreeg ook Olsa een strafschop na een foutieve ingreep van Burssens, die hierbij geel kreeg en de volgende partij zal missen.  Schelfhout koos de goede hoek maar kon niet verhinderen dat Ndefe de gelijkmaker op zijn naam schreef (1-1).  Het was meteen ook de stand bij de rust.

Na de pauze kon Eendracht het heft wel in handen nemen.  Otte moest meermaals ingrijpen en voorkwam dat pogingen van Mputu, Mrsic en Race succesvol werden.  Twintig minuten voor tijd moest de doelman zich dan toch gewonnen geven.  Mputu bracht de bal voor doel en Van Den Eynde vond het juiste gaatje (1-2).

Even later werd de kloof uitgediept tot 1-3.  Invaller Ayaz dribbelde de geel-zwarte defensie op een hoopje en bood Straetman een doelpunt op een schoteltje aan.  Toch keerde de spanning nog terug toen Swennen een hoekschop met het hoofd tegen de netten wist te verlengen (2-3).  In een spannend slot werd het hoofd koel gehouden en lukte het om de zege over de streep te trekken.

In het klassement staat Eendracht nu zes punten voor op dichtste achtervolger Ninove.  Dat is meteen onze opponent voor volgende week.  Bij een overwinning verzekeren we ons van het kampioenschap.  Samen met onze supporters willen we dit tot een goed einde brengen.  Allen op post!