2 - 2

zondag 22 januari 2023 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

In vergelijking met vorig weekend verschenen er met Kakudji en De Vriendt twee nieuwe namen aan de aftrap.  Zij speelden in de plaats van Fabris en Burssens, die wel op de bank plaatsnam.

De openingsminuten werden gekenmerkt door een paar stevige overtredingen.  Na amper negen minuten trok scheidsrechter De Beuckelaer dan ook al een eerste keer geel.  De Vriendt was het slachtoffer.  Kort daarna was de eerste echte kans voor de ajuinen.  Dekuyper zette het hoofd tegen een voorzet van De Coninck maar doelman Martens redde knap.  Op het kwartier mocht de thuisploeg een strafschop nemen nadat Claeys neerging in een duel met Wantens.  Willem Broes faalde niet en het stond 1-0.  Amper drie minuten later volgde al een tweede tegentreffer.  Vanhaeren verlengde een voorzet van links tegen de netten (2-0).  Een hard verdict voor onze ploeg die nochtans goed in de wedstrijd zat.

Eendracht liet de kopjes niet hangen en werd iets voorbij het halfuur beloond voor de getoonde weerbaarheid.  Na een aanval over de linkerflank en een teruglegger van Dekuyper mikte Panneel de aansluitingstreffer voorbij Martens (2-1).  Nog voor de rust werd de stand weer helemaal in evenwicht gebracht.  Yagan ging tegen de vlakte na een ingreep van Lenihan en de bal ging op de stip.  Panneel nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de 2-2 ruststand op de tabellen.

Oostkamp kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer.  Pogingen van Vanhaecke en Vanhaeren vonden hun weg naar doel echter niet.  Wit en zwart liet zich aan de overkant ook niet onbetuigd.  Een kopbal van Ryckaert ging net naast, Martens pareerde een schot van Wantens en de trap van Yagan ging via een verdediger naast.

Een tiental minuten na zijn vorige mogelijkheid werd Yagan opnieuw in een kansrijke positie gebracht door een voorzet van Dekuyper.  De middenvelder was ongelukkig in zijn afwerking.  Toen Benoot de ingevallen George van de sokken liep, moesten de West-Vlamingen het in de slotfase nog met tien doen.  Via een trap van Geenens en een poging van George werd getracht om de remonte nog helemaal compleet te maken maar dat lukte helaas niet meer.

Met het gelijkspel en het getoonde spel maakte Eendracht een einde aan de negatieve reeks.  Een overwinning tegen RFC Wetteren volgende zaterdag kan het vertrouwen verder opkrikken.  Supporters op post!