2 - 3

zaterdag 17 februari 2024 20U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor de verplaatsing naar de Chillax Arena waren Van Den Eynde en Mboko geelgeschorst.  Zaian en Segbefia namen hun plaats in het elftal in.  Verder kwam ook Statev aan de aftrap in vergelijking met vorige week.

Na negen minuten was het de thuisploeg die voor het eerste schot tussen de palen zorgde.  Kudimbana redde knap na de uithaal van Diallo, die net voordien ook een mogelijkheid verkwanselde door een gemiste controle.  Hoewel Eendracht zeker aanvallende intenties had, bleef concreet doelgevaar aanvankelijk toch wat achterwege.  Tot een hoekschop halfweg de eerste helft hier verandering in bracht.  De bal kwam bij Mputu terecht en hij mikte de 0-1 voorbij Vanden Borre.

Nadat een Gents doelpunt wegens voorafgaandelijk buitenspel werd afgekeurd, werd de bonus na ruim een half uur verdubbeld.  Straetman kon doorgaan en schoof de 0-2 tegen de netten.  In de laatste minuten voor de rust was een botsing tussen Kudimbana en Triest nog het enige noemenswaardige feit.  Laatstgenoemde moest hierdoor trouwens de strijd staken.

Wie dacht dat de schaapjes al op het droge waren, had het verkeerd voor.  Op amper acht minuten tijd klom het team van trainer Coulibaly weer langszij na rake afstandsknallen van Zeulevoet en Davies.  2-2 en alles te herdoen!

Eendracht was even van slag maar nam het heft in het laatste kwart van de wedstrijd weer in handen.  Straetman vergat lokaal balverlies af te straffen, Race kopte nipt voorlangs en Angelov kreeg het hoofd niet goed genoeg tegen een voorzet van Mputu.  De bevrijdende treffer kwam dan ook niet uit de lucht gevallen toen Mputu raak kopte na een corner van Straetman (2-3).  Een voorsprong die niet meer zou weggegeven worden tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Cools weerklonk.

Door deze overwinning wordt Eendracht weer alleen leider in het klassement.  Komende woensdag staat de inhaalmatch op het veld van Merelbeke op de kalender.  Supporters op post!