RFC Wetteren

3 - 3

zondag 19 november 2023 14U30 Tweede nationale

Eendracht Aalst

RFC Wetteren

3 - 3

Eendracht Aalst

zondag 19 november 2023 14U30
Tweede nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Wanneer je 5 minuten voor tijd op voorsprong komt, is het altijd zuur om uiteindelijk nog 2 punten te grabbel te gooien. Maar over de ganse partij bekeken is het 3-3-gelijkspel op Wetteren misschien wel terecht te noemen.

Ondermaatse eerste helft

De eerste kans was voor oude bekende Mitu, maar hij besloot in het zijnet. Wat volgde waren 20 minuten saai middenveldspel. De rijzige Wetterse targetspits Broeckaert deelde een verwittiging uit met een kopbal die maar rakelings voorlangs ging. Vijf minuten later was het wel prijs. Hij verlengde een vrijschop aan de eerste paal binnen, al was het niet meteen duidelijk of Roumpoulakou in het duel niet zelf het leer als laatste beroerde.

Aalst probeerde het steeds met de lange bal richting Milinceanu, maar onze Moldavische spits zat in de zak van de Wetterse verdediging. Slechts 2 halve kansen konden de Ajuinen op 45 minuten tijd afdwingen. Halverwege besloot De Backer van dichtbij op doelman Van Wassenhove en in de laatste seconden mikte Geenens een afvallende bal hoog over.

Sterke Van Den Eynde

Aan de rust kwam Van Den Eynde Fabris aflossen, en meteen begon Aalst beter te combineren. Na een lang uitgesponnen aanval kon Ayaz, op aangeven van Milinceanu, randje buitenspel beheerst onder de thuisdoelman schuiven. Alweer Broeckaert miste de kans op een hernieuwde bonus. Het was aan de overzijde dat Milinceanu, op voorzet van De Coninck, netjes overlangs zijn eerste van het seizoen kon binnenkoppen.

Spektakelrijk slot

Erop en erover, maar daar dachten de Wetteraars blijkbaar anders over. De thuisploeg zette meer druk naar voor en dat resulteerde 10 minuten voor tijd in de 2-2 langs ex-Iendrachter Jonas Heymans. Het moet gezegd dat er wel een flinke dosis geluk mee gemoeid was, want zijn klutsbal caprioleerde over alles en iedereen in de winkelhaak.

Er was nauwelijks afgetrapt of de 2-3 hing al tegen de touwen. En wat voor een goal! Een hoog opstuitende bal kwam bij Angelov terecht, en met de rug naar de thuiskooi pakte hij uit met een fenomenale, verschroeiende omhaal die Van Wassenhove enkel met bewondering kon zien voorbijzoeven.

Anticlimax na wereldgoal

En toch was de buit niet binnen! Mikulic ging – niet voor de eerste keer – onder een hoge bal door, en Heymans (alweer hij) kopte ongehinderd aan de tweede paal binnen. Aalst probeerde nog een ultiem eindoffensiefje, maar het was allemaal te overhaast en ongecontroleerd, waardoor de thuisploeg het gelijkspel over de streep kon trekken.

Reactie Denis Angelov

Na de wedstrijd sprokkelde ons webteam een reactie bij Denislav Angelov, auteur van de weergaloze 2-3. Onze Bulgaarse spits was zichtbaar zwaar ontgoocheld. “Een prachtige treffer, inderdaad, maar het levert slechts 1 punt op en dat bezorgt mij een rot gevoel. We moeten hier altijd de volle buit binnenhalen. Het is toch niet normaal dat we hier drie tegendoelpunten slikken? Ik werp niemand een steen maar er werden vandaag te veel fouten gemaakt, door iedereen. We zijn één team, we winnen samen en we verliezen samen. We missen een uitgelezen kans om wat afstand te nemen van de andere ploegen. Met deze ploeg moeten we eigenlijk elke match winnend kunnen afsluiten. Hard werken en volgende week thuis Torhout verslaan, dat is nu de boodschap!”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje