3 - 3

zondag 05 februari 2023 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor de verplaatsing naar Sparta Petegem kon er terug een beroep gedaan worden op Fabris.  Zijn plaats in de gekwetstenboeg werd ingenomen door Yagan en George.  Mbaye begon als diepste spits.

Al snel werd duidelijk dat er enkele korte lontjes op het veld stonden.  Meer opstootjes dan voetbal dus en na minder dan tien minuten stonden Fabris en Wantens zelfs al met een gele kaart achter hun naam.  Swinnen had geen problemen met een eerste poging van Berwouts en De Vriendt trapte namens de ajuinen over.  Na twintig minuten moest de thuisploeg met tien verder na een logische rode kaart voor Van Den Heede.

Nadat Mbaye tevergeefs een strafschop wou versieren, ging de bal in minuut vijfendertig wel op de stip na ongelukkig handspel.  Panneel zette de elfmeter om (0-1).  Het kaartenfestival duurde verder en Vande Velde werd door scheidsrechter Hillewaere met twee gele kaarten op amper drie minuten tijd weggestuurd.  Eendracht zou de tweede helft dus met een voorsprong en twee pionnen meer mogen aanvatten.

Na de pauze werd de Aalsterse bonus vrij vlug verdubbeld toen Mbaye een voorzet van De Coninck in doel verlengde (0-2).  De schaapjes leken op het droge maar de aansluitingstreffer van de wilskrachtige Spartanen volgde snel.  Kapitein Vanborm klom het hoogst na een voorzet en kopte de 1-2 op het scorebord.  Een achttal minuten later was alles zelfs helemaal te herdoen.  Kakudji verspeelde de bal knullig aan Berwouts, die Swinnen omspeelde en de 2-2 in het lege doel mikte.

Ook nadien leek Eendracht niet bij machte om de tegenstander terug te dringen.  Er moest gewacht worden tot tien minuten voor het einde op het volgend doelgevaar.  Het afgeweken schot van De Coninck viel maar net over de kooi van Vandenbossche.  De hoekschop die volgde, was wel succesvol.  Mbaye zorgde met het hoofd voor 2-3.  Lang duurde de euforie niet en alweer lag slecht verdedigend werk aan de basis.  Een diepe bal na de aftrap werd compleet verkeerd ingeschat en Berwouts duwde de 3-3 over een hopeloos graaiende Swinnen tegen de netten.  In de slotminuut moest ook Ryckaert nog vroegtijdig gaan douchen na een zoveelste akkefietje op het veld.

Na defensief geblunder gooide Eendracht een haast zekere zege zelf te grabbel.  Het is duidelijk dat onze ploeg met een zware vertrouwenscrisis kampt.  Het beste medicijn daarvoor is zo snel mogelijk weer een wedstrijd winnen.  De eerste kans die zich hiertoe aandient, is de thuispartij tegen Olsa Brakel van volgend weekend.