3 - 2

zondag 20 augustus 2023 16U00
Croky Cup

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Nieuwkomer Mikulic was nog niet speelgerechtigd en Swinnen maakt geen deel meer uit van de kern.  Hierdoor nam Beerens plaats tussen de palen.  Voor het overige behield trainer De Geyseleer zijn ploeg van vorige week.

Met mogelijkheden voor beide teams werd de toon al in de openingsminuut gezet.  De Coninck raakte niet voorbij doelman Michiels en Burssens moest een gevaarlijke voorzet opruimen.  In minuut zeven was het wel raak.  Straetman werd door Van Den Eynde op weg naar doel gezet en de aanvaller trapte de 1-0 op het scorebord.  Een handvol minuten later had wit-zwart een dubbele bonus te pakken.  Van Den Eynde mikte de bal van ruim buiten het strafschopgebied enig mooi in de kruising (2-0).

Diegem liet de moed niet zakken en de aansluitingstreffer volgde dan ook.  Mpanzu werd genoteerd als maker van het doelpunt (2-1).  Drie goals op twintig minuten tijd en er volgde nog meer.  Een voorzet van Jelle Geenens werd door Van Den Eynde beroerd en de 3-1 was een feit.  Maar ook nu knokte onze tegenstander terug.  Deflem trapte een vrije trap voorbij Beerens (3-2).  De laatste poging uit een doelpuntenrijke eerste helft kwam van Eendracht.  Zowel Straetman als Calvin Dekuyper raakten echter niet voorbij Michiels.

In het begin van de tweede helft kreeg het duel plots een andere wending.  Op amper enkele minuten tijd kreeg Calvin Dekuyper twee keer geel te zien en de ajuinen moesten met tien verder.  Veel verder dan verdedigen kwam Eendracht niet meer maar de organisatie stond wel pal.  Meer dan een schot van Mpanzu, dat voorlangs ging, en een kopballetje van Sulejmani kon Diegem in feite niet bij mekaar voetballen.

Eendracht hield dus stand en bekert verder.  In de volgende ronde krijgen we het bezoek van RAEC Mons, dat KVK Tienen wist te elimineren na strafschoppen.  Supporters op post!