1 - 3

zondag 25 september 2022 16U00
Croky Cup

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Met de komst van Westerlo stond er een leuke bekeraffiche op het programma in het Pierre Cornelisstadion.  De eersteklasser miste een handvol spelers wegens interlandverplichtingen maar bracht met onder andere Chadli nog altijd een stevig elftal op de been.

De bezoekers eisten de bal meteen op en zorgden dan ook voor de eerste dreiging.  Vaesen tikte een voorzet naast en botste even later op een redding van Swinnen.  Bijna viel het doelpunt aan de overkant.  Gillekens had last met een indraaiende voorzet van Panneel maar George was te verrast en kon de bal niet over de lijn duwen.  Een tiental minuten later trilden de netten wel.  Op een hoekschop werd Chadli in de lucht afgetroefd door Geenens en onze kapitein kopte de 1-0 hard voorbij Gillekens!

Westerlo kon hier maar bitter weinig tegenover stellen.  De ploeg van trainer De Roeck had wel veldoverwicht maar kwam niet tot echt doelgevaar.  Pogingen van Fixelles en Reynolds eindigden zelfs buiten het stadion.  Net voor de rust staken de ajuinen de neus nog eens aan het venster.  Panneel draaide zich vrij maar mikte de bal een metertje te hoog.

Na de pauze zagen we hetzelfde spelbeeld.  Kakudji moest doelman Swinnen wel eens bijspringen om de bal te ontzetten maar voor het overige slaagde wit-zwart er in om de Kemphanen van hun doel weg te houden.  Aan de overkant viel een listig balletje van De Coninck dan weer op het dak van het doel.

De Roeck besloot in te grijpen en haalde een erg bleke Chadli naar de kant voor Gümüskaya.  Een ingreep die loonde want de invaller stond nog maar acht minuten tussen de lijnen toen hij de gelijkmaker lukte (1-1).  Westerlo drong nog even aan via Vaesen en Reynolds maar kon niet meer vermijden dat er verlengingen aan te pas kwamen.

Hier klommen de bezoekers al snel op voorsprong.  Reynolds struikelde in een sprintduel met Wantens en tot de verbazing van vele aanwezigen wees scheidsrechter Bossuyt naar de stip.  Dierckx knalde de vederlichte penalty hoog in doel (1-2).  De Aalsterse reactie bleef niet uit.  Gillekens moest eerst een kopbal van Mbaye uit zijn kooi ranselen en ging even later goed plat op het schot van Van Den Eynde.  De goal viel echter aan de overkant.  Akbunar devieerde een vrije trap aan de eerste paal in doel en het stond plots 1-3.

De tweede verlenging was in feite een maat voor niets.  De eersteklasser had de schaapjes op het droge en Eendracht was moegestreden.  Het verdwijnt met opgeheven hoofd en een staande ovatie van onze supporters uit de Belgische bekercompetitie.