RUS Gouvy

zondag 13 augustus 2023 16U00
Croky Cup

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor de eerste bekeropdracht van het nieuwe seizoen zagen we met De Backer, Jelle Geenens, Calvin Dekuyper en Straetman vier nieuwe gezichten aan de aftrap staan.  De nieuwe voorzitster kwam de aftrap geven en kreeg een warm applaus van de aanwezige supporters.

Eendracht ging gretig van start en speelde een versnelling te hoog voor de bezoekers uit Gouvy.  Een eerste mogelijkheid werd nog gestopt door doelman Regnier maar toen De Backer oog in oog met hem verscheen, was hij wel verslagen (1-0).  Pogingen van De Vriendt, Fabris en Van Den Eynde werden afgeblokt en Regnier bracht redding bij opportuniteiten voor De Coninck en Calvin Dekuyper.

Halfweg de eerste helft ging het tempo van wit-zwart naar beneden.  De controle over de wedstrijd bleef behouden maar doelgevaar bleef uit.  Hoewel de bal in minuut 40 wel altijd op de penaltystip had moeten liggen.  Straetman werd duidelijk tegen de grond gewerkt in het strafschopgebied maar scheidsrechter Bonte legde de bal op de rand van de zestien.  De vrije trap werd door de aanvaller zelf over getrapt.  1-0 bij de rust!

Na de pauze, met Ryckaert in de plaats van de geblesseerde Burssens, moest Regnier al snel redding brengen op een schot van Straetman.  Een voorzet van De Vriendt werd door een Luxemburgse verdediger dan weer bijna in eigen doel gedevieerd.  Voor het overige bleef het spelbeeld gelijk aan de laatste fase voor de rust.  Eendracht kwam niet in de problemen maar speelde te traag om zelf kansen bij mekaar te spelen.  Een vrije trap van Van Den Eynde, die een metertje over ging, was zowat het gevaarlijkste wapenfeit.

In het slot van de reguliere speeltijd volgde toch nog een bibbermomentje.  Burton kreeg de bal gelukkig niet over de doellijn en Eendracht kon de kwalificatie voor de volgende bekerronde over de streep trekken.  Daarin nemen we het volgende week op tegen Diegem Sport. De kans bestaat dat de wedstrijd omgedraaid wordt en in Aalst zal doorgaan.