Eendracht Aalst

2 - 1

zondag 21 augustus 2022 16U00 Croky Cup

Wezel Sport

Eendracht Aalst

2 - 1

Wezel Sport

zondag 21 augustus 2022 16U00
Croky Cup

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Eendracht Aalst heeft zich na een tumultueuze wedstrijd tegen Wezel Sport verzekerd van een plaatsje in de vijfde ronde van de Beker van België. Daarin treft het in september eersteklasser KVC Westerlo.

Furieuze start

De Ajuinen, opnieuw in een driemansdefensie met Wantens en kapitein Geenens op de flanken, schoten furieus uit de startblokken. Na drie minuten werd Mbaye na een vlotte aanval schuin afgezonderd voor Creemers, maar zijn stiftbal stierf op de binnenkant van de paal. Wantens kopte nipt naast op voorzet van Mbaye. Van Kruijssen zorgde voor de eerste tegenprik, maar zijn inzenden werd makkelijk geplukt door Swinnen.

Na een tiental minuten verdween het vuur wat uit de partij. In balbezit beperkte Wezel zich tot het rondtikken van de bal achterin en Aalst vond geen openingen in de Kempense defensie. Net voor het uur werd het gaatje dan toch gevonden. Geenens zwiepte een lange voorzet naar de tweede paal waar Wantens het leer overhoeks binnengleed. Even later stond het bijna 2-0, maar Mbaye kwam een teen te kort om de lage flankvoorzet van opnieuw Geenens binnen te tikken.

Gefrustreerde Van Kruijssen

Vijf minuten voor de rust plots heibel op het veld. Van Kruijssen liet zich van zijn kleinste kant zien door Yagan bewust van het veld te trappen. Tot consternatie van het thuispubliek kreeg hij slechts geel onder de neus geduwd. Ondertussen stond de lijnrechter hevig te wapperen met zijn vlag en op zijn aangeven kreeg Burssens rood. Achteraf bleek dat onze centrale verdediger belaagd werd en reageerde met een lichte duw. Yagan kon de wedstrijd alleszins ook niet verderzetten en coach De Geyseleer moest tactisch ingrijpen. Hij haalde Mbaye naar de kant, en bracht Razzi en De Coninck tussen de lijnen. Aalst dook met een 1-0-voorsprong maar wel met een mannetje minder de rust in.

Spelleiding verliest het noorden

De tweede helft was nog maar een minuut ver of Aalst kreeg alweer een koude douche te verwerken. Op een dieptepass dook Swinnen gepast in de voeten van een doorgebroken Wezelse aanvaller en tikte hij de bal overduidelijk richting zijlijn. Toch floot ref De Beuckelaer voor strafschop. Van De Gevel pakte het cadeautje maar al te graag uit en zette Swinnen met een schuiver in de linkerhoek op het verkeerde been.

De fluitenier van dienst was, niet voor het eerst in het Pierre Cornelisstadion, de pedalen kwijt. De Coninck en Van Den Eynde werden kort na elkaar straffeloos getorpedeerd. Onze jongens deden er alles aan om het hoofd koel te houden. Wantens schilderde een vrijschop van net buiten de zestien op de lat, Dekuyper werd diep gestuurd maar aarzelde te lang en liep met de bal buiten. Wezel dan met een zeldzame kans maar Swinnen pareerde het schot van Ven met de voet. Aan de overkant wurmde een gretige Razzi zich op een schijnbaar verloren doorsteekpass toch voorbij zijn verdediger, en hij schoof de bal onder Creemers binnen. Aalst opnieuw op voorsprong, het moest nog een half uur zien te overleven.

Bezoekers stuiten op Swinnen

Van De Gevel werd nog eens diep gestuurd maar een attent en secuur keepende Swinnen onderschepte zijn inzenden op de rand van het strafschopgebied. Een goed kwartier voor tijd bracht coach De Geysleer vers bloed in. De moegestreden Dekuyper en Van Den Eynde werden vervangen door Panneel en Belesi. En Panneel liet zich onmiddellijk opmerken met een doorbraak op links maar zijn poging scheerde de verste paal. Swinnen moest zich nog één keer onderscheiden op een strak getrapte vrijschop, maar hij maakte de kogel met een stijlrijke zweefsprong onschadelijk.

De Vriendt kwam in de extra tijd nog Wantens vervangen, kwestie van nog wat seconden te laten wegtikken, en Wezel kon geen vuist meer maken. Het had bloed, zweet en tranen gekost, maar Den Iendracht behaalde een meer dan verdiende kwalificatie voor de volgende ronde van de Croky Cup. Daarin zal het KVC Westerlo ontmoeten. De datum van deze partij ligt nog niet vast, maar deze zal ten gepasten tijde op de website gecommuniceerd worden.

Toegevoegd aan winkelmandje