RC Hades Hasselt

donderdag 18 mei 2023 15U00
Eindronde

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Met Kakudji en Fabris kwamen er twee nieuwe namen aan de aftrap in vergelijking met vorige week.  Ryckaert was immers gekwetst en youngster Rogghé nam plaats op de bank.

In de eerste helft speelden de gevaarlijkste situaties zich af in de beginfase.  Na een tiental minuten slingerde Mbaye zich door de defensie maar botste hij finaal op doelman Claes.  Uit een resem hoekschoppen toonde Kakudji zich het meest dreigend.  Een eerste poging ging via een verdediger over en bij de tweede kopslag bracht Claes redding.  Nadien bleef het overwicht duren maar echt gevaarlijk voor doel opduiken was er niet meteen bij.  De stand bij de rust was dan ook 0-0.

Na de pauze zagen we hetzelfde spelbeeld.  De bezoekers werden achteruit geduwd maar in de zone van de waarheid werd niet scherp genoeg geacteerd of stak pech de kop op.  Zo ging een kopbal van Kakudji tegen de lat en kon De Coninck niet scoren uit een vrije schietkans omdat Claes goed plat ging.  Net als in de eerste helft kon ook nu geen voordeel gehaald worden uit een heleboel corners die versierd werden.

Verlengingen moesten voor de verlossing zorgen maar werden in feite een maat voor niets.  De loterij van de strafschoppen dan maar en het was Hades Hasselt, dat in heel de wedstrijd nog geen halve kans bij mekaar had gespeeld, dat aan het langste eind trok.  Terwijl de Limburgers foutloos bleven, zag De Coninck zijn elfmeter gestopt worden door Claes.

De eindronde eindigt jammer genoeg al in de eerste ronde maar belangrijker is dat het de komende periode de goede richting uitgaat in de bestuurskamer zodat volgend seizoen optimaal kan voorbereid worden en er een competitieve kern kan samengesteld worden.