zondag 23 juli 2023 18U00
Friendly

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Trainer De Geyseleer trok met een beperkte kern naar Lede voor de eerste seizoensopwarmer.  Naast de gekwetsten Dekuyper, Lufulu-Onia en Harrouch Tourki moest ook de zieke Van Den Eynde verstek geven.

In het slot van een onderhoudende eerste helft klom Eendracht op voorsprong na een trap van Fabris.  Voordien raakten beide ploegen al het doelhout.  Een indraaiende vrije trap van Straetman ging tegen de lat en de uithaal van Jelle De Crick ging via de vingertoppen van Swinnen eveneens tegen de dwarsligger.  Beide aanvallers toonden zich in een aantal andere fases ook nog dreigend maar de doelmannen verschalken zat er niet in.

Na de rust had wit-zwart geen kind meer aan de thuisploeg, dat quasi met een volledig ander elftal tussen de lijnen kwam.  Via doelpunten van Burssens, De Coninck, en drie keer kapitein Falko Geenens werd de kloof uitgediept tot 0-6.  Intussen kreeg het kunstgrasterrein meer een meer te leiden onder de regenval.  Toen de bal nog amper rolde, vond scheidsrechter Lagrin het welletjes en werd er na 78 minuten vroegtijdig afgefloten.

Komende woensdag trekken we richting Merelbeke voor de tweede oefenpartij.