Eendracht Aalst

KVV Zelzate

1 - 1

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor de tweede wedstrijd uit de oefencampagne trok Eendracht naar het terrein van reeksgenoot Zelzate.  Op Van Gerven (heup) na, was iedereen beschikbaar.

Met een poging tegen de lat kende De Coninck pech in de openingsfase.  Een schot van Dekuyper werd door de lokale doelman afgeweerd en Zwart kwam centimeters tekort om af te ronden.  Panneel kreeg misschien wel de beste mogelijkheden maar ook hij kon, oog in oog met de doelman, niet afwerken.  Aan de overzijde strafte de thuisploeg een foutje in de wit-zwarte rangen wel af.  Van Den Eynde speelde niet al te best terug en Koffy Nyarko zorgde voor een 1-0 ruststand.

Net als in Lede werd vrijwel heel de ploeg gewisseld tijdens de rust.  Enkel Swinnen en De Coninck maakten opnieuw hun opwachting.  Net als in de eerste helft stond het doelkader al vrij snel in de weg.  Deze keer was Yagan de ongelukkige.  Even later werd de weg naar de netten wel gevonden.  Deneef werd afgezonderd en hij mikte de 1-1 op het scorebord.  Nadien werd er onder andere langs Mbaye nog voor dreiging gezorgd en helemaal op het einde werd een vrije trap van Wantens door de doelman tegen de paal geduwd.

We onthouden dat Eendracht de nodige pech kende met drie pogingen tegen het doelkader maar ook zelf efficiënter met de kansen zal moeten omspringen.  Verder noteren we het uitvallen van Fabris nadat hij werd aangetrapt door Annor, die in de slotfase zelfs nog uitgesloten werd.

Komende woensdag wordt er geoefend in en  tegen Oudenaarde.  Volgende zondag starten we in eigen huis aan de bekercampagne.