zondag 15 augustus 2021 16U00

KWS Houthulst

2 - 0

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Om verder te bekeren, moest Eendracht zich ontdoen van tweedeprovincialer KWS Houthulst.  Hierbij kon trainer De Geyseleer geen beroep doen op het gekwetst centraal verdedigingsduo Ryckaert-Burssens.

Een vroeg doelpunt is altijd welkom in dit soort wedstrijden en daar ging wit-zwart dan ook meteen naar op zoek.  Het gevaar kwam voornamelijk van de linkerflank, waar Wantens keer op keer voorzetten verstuurde richting Mbaye.  De aanvaller werd ook bereikt maar kon de bal niet succesvol richting doel verlengen.  Een afstandsknal van Cobos Copado zoefde dan weer naast.  De bezoekers speelden bij momenten aardig mee en er was een attente Lentz nodig op een schot van Lepoutre.  Hoewel Cobos Copado op een redding van doelman Gheerardyn stuitte, leken de ideeën bij Eendracht te ontbreken om de noodzakelijke openingen te forceren.  In het slot van de eerste helft kon Mbaye zich dan toch eens doorzetten in de vijandige zestien maar ook hij raakte niet voorbij Gheerardyn.  0-0 halfweg en de kwalificatie zou dus in de tweede helft moeten afgedwongen worden.

Van Den Eynde bleef binnen en de heroptredende Dekuyper werd in de strijd gegooid.  De aanvaller toonde zich meteen dreigend maar kopte de voorzet van Wantens naast.  De Coninck, net voor de rust ingevallen voor de gekwetste Caignau, kreeg in minuut zesenvijftig de beste kans tot dan toe.  Hij slaagde er echter niet in om voorbij Gheerardyn te raken.  Twee minuten later kon Mbaye het slot dan toch openbreken.  Hij dribbelde zich voorbij de doelman en mikte de 1-0 in het lege doel.  De jacht naar een geruststellende tweede treffer kon beginnen.  Pogingen van Fabris en Mbaye gingen echter naast en de stifter van Dekuyper belandde tegen de buitenkant van de paal.  Aan de overkant verlengde kapitein David Depoorter een vrije trap in de handen van Lentz.  Omdat Dekuyper een voorzet van Wantens net naast verlengde en Cobos Copado op een knappe redding van Gheerardyn botste, bleef de krappe voorsprong op het scorebord staan.  Het zorgde ervoor dat een moedig en verdienstelijk Houthulst tot de laatste minuut in de gelijkmaker bleef geloven.  Tevergeefs zou blijken want een doelpunt van De Coninck trok de kwalificatie voor de volgende ronde in de extra tijd definitief over de streep!

Daarin maakt Eendracht volgende week de verplaatsing naar het veld van KSV Oudenaarde.  Zodra er meer nieuws is over het tijdstip waarop deze partij zal afgewerkt worden, brengen wij u meteen op de hoogte.