Geen alledaagse vuurdoop voor Lisa Vandeputte

© Eendracht Aalst

Door de blessure van Silke Baccarne en bij gebrek aan een tweede doelvrouw in de A-kern (Riet Maes vertrok voor het seizoen onverwacht nog naar AA Gent, nvdr), moesten onze Eendracht Aalst Ladies opnieuw inventief zijn. Staflid Lisa Vandeputte (25), dit seizoen nog actief als ploegafgevaardigde en medewerkster van het webteam, werd bereid gevonden om de resterende play-offwedstrijden het doel te verdedigen.

Nood breekt wet

“Zaterdag werd ik eerst gebeld door keeperstrainer Mario De Bisschop en later door coach Dirk Decoen met de onverwachte vraag, waar ik toch even moest over nadenken. Ik besloot toch in te gaan op het voorstel om onze door blessures geteisterde ploeg te helpen. Zo moest ook Tiana Andries niet opgeofferd worden als veldspeelster. Het was 3 jaar geleden dat ik enkele seizoenen onder de lat had gestaan bij eersteprovincialer KFC Heist. Toen eigenlijk ook al een noodoplossing omdat er niemand anders zich aanbood en er maar één iemand gek genoeg was. Door rugproblemen borg ik de handschoenen in 2018 op en deed ik in het tweede elftal van Aalst nog een tijdje verder als middenveldster. Mijn kinesiste moest even slikken bij het nieuws van vandaag maar nood breekt wet. Zenuwachtig voor deze wedstrijd was ik niet want er werd ook geen druk op mij gelegd. Het begon natuurlijk niet zo goed met die hoge bal die ik verkeerd inschatte maar voor het overige werd ik nauwelijks aan het werk gezet. Een pluim voor de verdedigers die het voortreffelijk deden. Volgend seizoen bind ik bij mijn moederclub KFC Heist opnieuw de voetbalschoenen aan, al zal dat niet als keepster zijn.”, besluit onze West-Vlaamse stand-in.

Met het webteam zijn we uiteraard fier op onze collega en wensen we Lisa in de komende wedstrijden nog heel veel succes toe in de Scooore Super League!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje