Carl De Geyseleer: “Spelersgroep heeft grote honger”

Tussen het aanvalsgeweld van onze Eendracht Aalst Ladies door nam het webteam ook de tijd voor een gesprek met onze nieuwe T1 bij de heren, Carl De Geyseleer. Op hem rust de zware verantwoordelijkheid om de club na de coronacrisis terug naar de hoogste amateurafdeling te loodsen.

Lange dagen

Carl is een bezige bij, want hij combineert de voorbereiding op volgend seizoen en momenteel ook nog de functie van TVJO bij de jeugd met een voltijdse job bij de firma De Meuter. “Ik heb gelukkig glijdende uren maar het is inderdaad vaak werken van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Als je dat niet vol passie doet, dan houd je het niet vol. Er werd me 3 jaar geleden al eens gevraagd om T1 te worden, maar ik ben geen potenzager en heb toen geweigerd. Nu waren de omstandigheden anders, ik heb wel even goed moeten overwegen of het allemaal wel combineerbaar is. Maar alles viel zo een beetje op z’n plaats, en ik heb uiteindelijk toegezegd. Wat de jeugdwerking betreft, schuif ik mijn taken geleidelijk aan door naar mijn opvolger Gunther Ingels.”

Discipline bij de spelers

De opdracht die onze nieuwe T1 wacht is niet van de poes, maar Carl is voorzichtig optimistisch. “Ik doe dit ook omdat ik zeer veel vertrouwen heb in onze huidige spelersgroep. Ik zit eigenlijk te popelen om aan het seizoen te beginnen. En alle signalen die ik ontvang vanuit de groep gaan dezelfde richting uit. Ik voel een uitzonderlijke gretigheid, die mannen hebben grote honger. Met de nieuwe technologische middelen kunnen we hun trainingsarbeid nauwgezet volgen, en ze worden van kortbij opgevolgd door onze kiné, Ruben Janssens (die een fitnessruimte ter beschikking stelt), en door onze physical coach, Jacques Szylar, voor het loopwerk. Ik ben zeer tevreden over hun persoonlijke discipline. Ik besef ten volle dat het verwachtingspatroon hoog is. Met minder dan de promotie zal het bestuur niet tevreden zijn. De supporters trouwens ook niet en ze hebben alle recht om de lat hoog te leggen. Na 3 seizoenen om snel te vergeten (degradatie, de afgebroken competitie waar we meedongen naar promotie en de huidige geannuleerde competitie) moet het er nu ‘boenk’ op zijn.”

Offensieve versterking

Heeft Carl dan geen schrik om te bezwijken onder de enorme druk? “Dit is Eendracht Aalst. Dus weet je op voorhand waar je aan begint. Die druk is er, en als je daarmee niet overweg kunt, moet je er niet aan beginnen. Iedereen weet dat onze club de voorbije decennia een trainerskerkhof is geweest. Elke trainer die hier begint, weet dat hij wordt afgerekend op resultaten. Bovendien moet ik werken in budgettair moeilijke omstandigheden, hetgeen betekent dat ik met een lichtjes afgeslankte kern aan de slag zal gaan. Het voordeel is dan weer dat de kern grotendeels behouden blijft, hetgeen de automatismen ten goede komt. We hebben al Zeb Van Gerven en Dries Caignau aangetrokken, maar er blijven nog een aantal lacunes. De focus ligt nu op het offensieve compartiment. Mitch Dekuyper en Ibrahima Mbaye hebben een gelijkaardig profiel, dus zijn we prioritair op zoek naar een snelle, wendbare, technisch vaardige spits die complementair is met hen. We mogen daarbij niet de fout maken om overhaast te werk gaan. Ik ben er zeker van dat de juiste opportuniteit zich binnenkort zal aandienen.”

Schuiven met pionnen

En hoe zit het dan met de vervanging van Steve Colpaert en Gianni De Neve? “Het vertrek van Colpaert wordt eigenlijk al opgevangen door de aanwerving van Caignau voor de rechtsback. Falko Geenens is heel polyvalent en kan zowel spelen in het centrum van de verdediging als iets hoger op de flank. Voor De Neve hebben we een oplossing in de persoon van Cobos Copado. Die is eigenlijk meer een verdedigende “box-to-box” middenvelder, maar speelde bij ons altijd iets hoger op het middenveld omdat hij op die positie gebarreerd werd door Gianni. Verder hebben we met Tresignie, Belesi, De Vriendt en Dumortier vier beloftevolle jongeren die op de drempel van de doorbraak staan. Het zijn lefgozers die ondanks hun jonge leeftijd een meerwaarde kunnen leveren.”

Voorbereiding

Het is nu 7 maanden geleden dat de competitie werd stilgelegd. Is er al zicht op de hervatting van de trainingen en oefenwedstrijden? “Ik heb aan onze Raad van Bestuur een programma voorgesteld dat nog goedgekeurd moet worden. Ook op dit vlak worden we met de neus op de financiële feiten gedrukt. Maar ik ga er van uit dat we veel oefenwedstrijden zullen kunnen spelen zodat we zo snel mogelijk weer matchritme kunnen opdoen.”

Truitje nat maken

Een slotvraagje voor onze nieuwbakken T1: voor welk voetbal wil Carl staan? “Ik sta voor voetbal waarbij wij één doelpunt meer maken dan de tegenstander”, grapt hij. “Mijn voornaamste doel is om de gelatenheid en het defaitisme dat een beetje rond de club hangt te verjagen. Daarvoor hebben we de steun van onze supporters nodig. Kijk, ik heb als jonge snaak zelf in vak K gestaan. Ik weet dus wat er leeft bij ons supporterslegioen. Onze twaalfde man is kritisch, maar tegelijkertijd hondstrouw. En ze hebben respect voor spelers die hun wit-zwarte truitje nat willen maken. Om dus op je vraag over het type voetbal terug te komen: ik wil voetbal brengen met inzet, passie, beleving en grinta. Dat is het DNA van de traditieclub die Eendracht Aalst is. Als we dergelijk voetbal op de mat kunnen brengen, dan ben ik ervan overtuigd dat we meedoen voor de titel.”

fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje