Ladies halen Gunther Bomon terug als hoofdcoach

© Archief Eendracht Aalst

Niemand minder dan Gunther Bomon keert terug naar het damesvoetbal en wordt na de winterstop hoofdcoach van de Eendracht Aalst Ladies. Daarover werd de voorbije dagen een akkoord bereikt. Onze dames beleefden onder zijn bewind tussen 1995 en 2002 hun grootste successen met 5 landstitels en 2 bekers. Bomon moet de trein van de Ladies opnieuw op de rails krijgen in de Scooore Super League. Hij leerde de afgelopen weken reeds het tweede elftal kennen. A-speelster Ulrike De Frère, die voor een Uefa-A diploma gaat, zal de Ladies 2 in tweede nationale nu onder haar hoede nemen.

Het clubbestuur was al enkele weken op zoek naar een opvolger voor Raymond Loose, omdat de resultaten tegenvielen en niet strookten met de ambitie om evengoed te doen dan vorig seizoen. Raymond Loose en ook keeperstrainer Mario De Bisschop hielden intussen de eer aan zichzelf. Het bestuur, staf en spelers wensen hen te bedanken voor het geleverde werk.

Er kwamen de voorbije maand heel wat spontane kandidaturen uit binnen- en buitenland, maar de Ladies kiezen dus voor een oude bekende. Bomon heeft een pak ervaring en kent het huis als Aalstenaar. Na zijn eerste succesvolle periode was hij nog hoofdcoach van de dames van Club Brugge, en werkte hij vervolgens nog als assistent-coach en scout in het herenvoetbal.

Veel succes aan Gunther en Ulrike!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje