Ladies versterken zich met Niekie Pellens

© Eendracht Aalst

Onze Eendracht Aalst Ladies hebben zich versterkt met Niekie Pellens (25), die overkomt van VV Alkmaar uit de Eredivisie. Voorheen voetbalde de Nederlandse verdedigster in de Verenigde Staten en recent nog voor Inter Milaan. Het webteam was erbij toen ze haar handtekening zette onder een contract tot eind dit seizoen.

Leidersfiguur

Niekie staat te popelen om het Eendracht-shirt aan te trekken en weet wat haar te doen staat. “Ik mocht al een paar keer meetrainen en kom in een leuke groep terecht met veel potentieel. Ook met coach Dirk Decoen had ik meteen een goed contact. Er wordt van mij verwacht om een leidende rol op te nemen en samen met kapitein Chloë Van Mingeroet een goede organisatie neer te zetten. Mijn sterke punten zijn snelheid, tackles en mijn timing voor kopballen en panna’s. Al heeft niet elke coach dat laatste graag.”, besluit ze met een kwinkslag.

De wijde wereld in

Nadat ze in de jeugd bij de lokale jongensploegen van Naarden en Bussum speelde, trok Pellens op haar zeventiende naar de Verenigde Staten. “Ik kon voetbal en studies combineren aan de universiteit van Wisconsin Parkside. Twee jaar later kon ik een transfer maken naar de universiteit van Kansas City, dat in de hoogste afdeling speelde. Het Amerikaans voetbal heeft mij toch wel gevormd op het vlak van fysiek en snelheid, gekoppeld aan de jeugdwedstrijden bij de Nederlandse nationale ploeg.”

Internazionale

In 2017 behaalde Niekie haar Bachelor in Marketing en keerde ze terug naar Nederland. “Ik ging voor het pas opgerichte VV Alkmaar spelen in de Eredivisie. Een jaartje later volgde een transfer naar Inter Milaan. Een geweldige ervaring op en naast het veld. Van het Italiaanse voetbal heb ik veel geleerd want het was toch een stap hogerop en we slaagden er in om de titel te pakken in de Serie B. Helaas bleef het verblijf in Milaan voor mij beperkt tot 1 seizoen omdat men mij geen financiële zekerheid meer kon geven.”

Nieuwe uitdaging

Na een terugkeer naar het jonge elftal van VV Alkmaar, dat haar plaats heeft in de rechterkolom van de Eredivisie, houdt ze het er na anderhalf jaar voor bekeken. “Een verschil in visie tussen de club en mezelf lag aan de oorzaak van ons afscheid. Het buitenland blijft mij aanspreken en het zijn dus de zuiderburen geworden, al zit mijn Belgische makelaar daar wel voor iets tussen. Dichter bij huis deze keer en opnieuw een extra ervaring om in mijn rugzak te steken. Ik ben erg benieuwd naar het niveau van de Scooore Super League en kijk nu al uit naar het eerste duel tegen Standard op 23 januari. Ik ken slechts enkele speelsters in de competitie met Ella Van Kerkhoven, Jolet Lommen (beiden AA Gent), Tessa Wullaert en Tine De Caigny (beiden Anderlecht).”

Online marketeer

MADE Scholarships, dat Niekie destijds aan een voetbalbeurs voor de Verenigde Staten hielp, is nu ook haar werkgever. “Ik ben er sports recruiter voor de Nederlandse en Belgische markt. Daarnaast werk ik nog als online marketeer in Almere.”, besluit onze jongste aanwinst die met actrice Pip Pellens ook nog een bekende zus heeft.

Niekie moet één van de eerste, zoniet de allereerste, buitenlandse speelster voor onze damesploeg zijn. Van harte welkom bij de Eendracht Aalst Ladies en veel succes!

Foto © Eendracht Aalst

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje