Stem voor jouw favoriete speelster uit de succesperiode!

Het damesvoetbal in België blijft aan populariteit winnen. In Aalst zal er nu zelfs een nagelnieuw woonblok, in de schaduw van het Pierre Cornelisstadion, vernoemd worden naar een speelster uit de succesjaren van de club.

In het wijkbeeld

Het is de eerste vrucht van een samenwerking tussen De Volkswoningen en SC Eendracht Aalst. De sociale huisvestingsmaatschappij wil de rijke geschiedenis van haar buur verweven in Park De Blieck. Onze club verleent graag haar medewerking aan dit project, waarin nog meer plannen zijn om Den Iendracht te vereeuwigen in het wijkbeeld. Zo zal er deze zomer een tweede woonblok vernoemd worden naar één van de mannelijke oude gloriën.

Gouden generatie

Maar ladies first dus. De damesploeg van Eendracht Aalst stond rond de eeuwwisseling aan de absolute top van België met 5 landstitels en 2 bekers. In 1996 zorgden ze voor een onverwachte stunt door Anderlecht de titel af te snoepen. Het was het begin van een ongelooflijk succesverhaal. Vanaf 1999 pakten de Ajuinen viermaal op rij de landskroon. Voor een thriller op de slotspeeldag tegen Anderlecht kwamen liefst 1500 toeschouwers opdagen. Ongezien in het damesvoetbal. De Ajuinen waren ook de eerste Belgische deelnemer aan de Women’s Champions League.

De genomineerden

Er liep dus heel wat talent rond bij De Kamillekes, zoals ze toen nog steeds genoemd werden. De speelsters zelf en succescoach Gunther Bomon kregen nu de moeilijke taak om 6 genomineerden te selecteren, met een belangrijk aandeel in de titels en bekers. Het is een perfecte mix geworden tussen de absolute sterkhouders, die ook internationaal van zich lieten spreken, en de speelsters uit de eigen jeugd: Vanessa Molly, Eva Wanderstein, Marijke Callebaut, Wendy Migom, Nadia Dermul en Femke Maes.

Poll

Via deze link worden deze coryfeeën voorgesteld en kan er vanaf donderdag 11 februari tot en met zondag 14 februari gestemd worden. De speelster met de meeste stemmen zal haar naam verlenen aan het nieuwe woonblok in Park De Blieck. In het gebouw zal ook een plaats voorzien worden om het hele succesteam te belichten, in tekst en beeld.

Bekendmaking

Half maart zal de residentie officieel geopend worden en volgt ook de onthulling van de naam. De eerste bewoners nemen begin april hun intrek.

De stemming (klik op de link) is geopend!

Iendracht veroit!!!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje