Vooruitblik naar play-off 2 van de Super League

Dit weekend gaan de play-offs van start in de Scooore Super League. De winst in play-off 2 zou wel eens de meeste spankracht kunnen hebben. KRC Genk, WS Woluwe, Eendracht Aalst en Zulte Waregem staan na de halvering van de punten op een zakdoek bij elkaar. Als Sporting Charleroi de rug nog eens kan rechten is het een mogelijke scherprechter.

1. KRC Genk Ladies 10 ptn.

De prognoses voor dit seizoen tipten op het jonge KRC Genk om naar de play-off 2 met de nieuwkomers verwezen te worden, ook al bedroeg de achterstand op een weggezakt Club YLA nog slechts 5 punten. De Limburgers zagen de beide kanten van de medaille. Zo waren er knappe zeges tegen OHL (2-0) en Club YLA (4-0). Tegen Woluwe lieten ze dan weer een 0 op 6 optekenen, en wedstrijden tegen Zulte Waregem en in Charleroi eindigden op een gelijkspel. De KRC Genk Ladies blijven hoe dan ook de te kloppen ploeg.

2. Fém. WS Woluwe 9 ptn.

Als voorlopig beste nieuwkomer mag White Star de reguliere competitie als geslaagd beschouwen. Daarenboven nam het nog de titel van ‘Grootste stunt’ over van Aalst, door op de slotdag te gaan winnen in het Lotto Park van het ongenaakbare Anderlecht (0-1). Er waren de 2 zeges tegen Genk en Woluwe liet ook de meeste gelijke spelen optekenen. Dat ondervonden ook AA Gent, OHL en Club YLA. Hun boeman is dan weer Zulte Waregem.

3. E.Aalst Ladies 8 ptn.

De Ajuinen hebben, zoals de kalendermaker het had gewild, hun punten voornamelijk verzameld in het slot van de heen- en terugronde tegen de rechtstreekse concurrenten. Naast de stunt tegen Standard werd er nog gewonnen van Zulte Waregem en tweemaal van Charleroi. In de duels tegen Woluwe bleef het telkens steken op een gelijkspel. De Aalsterse Ladies zijn het enige team dat nog geen punten kon afsnoepen van KRC Genk.

4. Zulte Waregem 7 ptn.

Essevee wilde in het slot van de competitie de zevende stek vasthouden maar moest uiteindelijk vrede nemen met de negende stek. Hun meest opgemerkte resultaat was toch wel de zege op AA Gent (0-1). Ook al op verplaatsing werden Club YLA en KRC Genk in de Luminus Arena in bedwang gehouden. Daartegenover staat de 1 op 6 tegen zowel Eendracht Aalst als Sporting Charleroi.

5. Sporting Charleroi 3 ptn.

De Zebra’s moesten vorige zomer in allerijl een kern samenstellen om hun intrede in het damesvoetbal te maken. Behalve een 1-1 gelijkspel op de tweede speeldag tegen Woluwe, volgde hun puntenoogst pas na een trainerswissel in december. In Marcinelle werden zowel KRC Genk als Zulte Waregem op 0-0 gehouden en op Essevee werd ook de enige zege geboekt (1-2). Nadien ging het Charleroi opnieuw minder voor de wind.

Op speeldag 1 trekt Zulte Waregem meteen naar haar zwarte beest Sporting Charleroi. Giant killers Eendracht Aalst en White Star Woluwe staan tegenover mekaar in het Pierre Cornelisstadion. Volg het vanaf 16u00 via de livestream op onze Facebookpagina. De play-offs eindigen op zaterdag 29 mei.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje