Clubicoon Geert Van Roy onverwacht overleden

Clubicoon Geert Van Roy onverwacht overleden Clubicoon Geert Van Roy onverwacht overleden

SC Eendracht Aalst heeft een nieuwe tegenslag te verwerken gekregen. Onze Eendracht-familie is in rouw na het onverwacht overlijden van clubicoon Geert Van Roy(59) deze middag. Nadat onze voormalige goalgetter thuiskwam van het joggen is hij overleden. Zijn vrouw bracht onze sportief verantwoordelijke en vriend Luc Van Hauwermeiren op de hoogte. We hadden Geert dit seizoen nog in ons midden als aftrapgever van de topper tegen STVV.

Geert Van Roy is één van de grote namen uit onze clubgeschiedenis. De Aalstenaar speelde haast zijn hele carrière voor den Iendracht. Eerst in de jeugd, vervolgens van 1972 tot 1986 voor ons eerste elftal waar hij liefst vijfmaal clubtopschutter werd. In 2002 en 2005 depanneerde hij als trainer.

In september verklapte Geert ons nog zijn mooiste Eendracht moment. De kampioenenwedstrijd in 1977 tegen Bergen waarin hij ook scoorde en het feest achteraf. Van Roy werkte als kinesist in het OLV ziekenhuis op de dienst cardiale revalidatie. Hij redde nog het leven van Gaston Van Der Elst toen die een hartstilstand kreeg.

Het interview dat we met Geert hadden begin dit seizoen kan u nalezen via deze link. Met “Eens ajoin, altijd ajoin!” sloot hij onze aangename babbel af.

Namens de hele club wensen we de familie en vrienden van Geert veel sterkte toe. Zodra we meer info hebben over de uitvaartplechtigheid zal dit via onze website gecommuniceerd worden.

Rust zacht Geert.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje