Dries Caignau naar Eendracht Aalst!

© Eendracht Aalst

De 23-jarige Dries Caignau verdedigt volgend seizoen de kleuren van Eendracht Aalst, en tekende ook een optie op een bijkomend jaar. De snelle en tweevoetige flankspeler, die zowel een verdedigende als een aanvallende positie kan innemen, komt over van reeksgenoot SK Londerzeel.

Iets terugdoen

Het webteam kreeg een erg gelukkige Dries Caignau aan de lijn. “Het voelt als thuiskomen.”, aldus de in Aalst geboren Denderhoutemnaar. “Ik heb alles te danken aan Eendracht Aalst. Het haalde mij op 7-jarige leeftijd al weg bij Verbroedering Denderhoutem. In het daaropvolgende seizoen werd ik tijdens het internationaal jeugdtornooi op Zandberg opgemerkt door Anderlecht. Bij paars-wit, en later AA Gent, kon ik mijn opleiding aan de Belgische top voortzetten. Nu wil ik iets terugdoen voor Den Iendracht. Deze club hoort op een hoger niveau thuis en daar wil ik graag bij helpen. Een tekeningetje hoeft er niet bij: de supportersaanhang en één van de grootste en sympathiekste traditieclubs. Spelen in een sfeervol stadion, daar doe je het als voetballer voor. Deze kans mocht ik niet laten liggen.”

Tweevoetig door muurtje trap

Over zijn tweevoetigheid heeft Dries nog een leuke anekdote. “Ik mocht als kind pas aansluiten bij een voetbalclub als ik mijn vader kon aantonen dat ik zowel met links als rechts tegen een bal kon trappen. Na ettelijke uren tegen een muurtje trappen met beide voeten kreeg ik de toestemming. In de jeugd van Anderlecht speelde ik aanvallend op de twee flanken. Het was pas toen er bij de nationale ploeg dringend nood was aan een rechtsback dat ik mij spontaan opgaf. Er kwam toen interesse van Dortmund en Club Brugge, maar ik opteerde om mij verder te ontwikkelen in een eerste elftal bij Dender. (waar Dries speelde tussen 2016 en 2019, nvdr) Daar kwam ik ook op de rechtsachter uit, bij SK Londerzeel werd ik het voorbije anderhalfjaar op de linkerflank geposteerd. Links, rechts, aanvallend of verdedigend, het maakt mij niet uit.”

Truitje nat maken

Zijn beste herinnering en de eerstvolgende doelstelling, daar hoeft onze aanwinst niet over na te denken. “Het mooiste moment is zonder de twijfel de bronzen medaille die we met de nationale U17 pakten op het WK 2015 in Chili. Het was nog geen enkele andere generatie gelukt. Ik startte aan de wedstrijd om het brons tegen Mexico. Steve Ryckaert maakte eveneens deel uit van deze selectie. Orel Mangala staat uit onze lichting het verst met een basisplaats bij VfB Stuttgart. Een volgende hoogtepunt moet een promotie met Eendracht Aalst worden. Liefst op de kortste manier door meteen de titel te pakken. Daar zal ik mijn truitje voor nat maken.”

Dries wil knallen, zoveel is duidelijk.

Welkom terug bij Den Iendracht!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje