Gunther Ingels wordt de nieuwe TVJO

De jeugdwerking van SC Eendracht Aalst is verheugd met de aanstelling van Gunther Ingels (37) als nieuwe TVJO (Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding). Het Eendracht-webteam zocht Gunther op voor een babbel.

Onze club heeft de opvolger van Carl De Geyseleer, die aan de slag gaat als hoofdcoach bij het eerste elftal, dus ook in eigen rangen gevonden. “Nadat ik bij Standaard Wetteren actief was als jeugdcoach, ben ik nu 7 jaar aan de slag op Zandberg. Eerst als opleider van de U14, U15 en U17, vervolgens als coördinator bovenbouw en postformatie. Ik beschik over een UEFA-A en TVJO-diploma. Daarbuiten geef ik nog opleidingen voor trainers en talentscouts als docent aan de KBVB, Voetbal Vlaanderen en de Vlaamse trainersschool.”

Tot 30 juni zullen Gunther en Carl de functie van TVJO nog delen. “We zullen een aantal belangrijke dossiers samen behartigen. Zo moeten er nog een aantal posities ingevuld worden, willen we de werking ook uitbreiden en versterken, is er de doorstroming en de driejaarlijkse audit door Double Pass die er aan komt. Met Carl heb ik steeds zeer goed kunnen samenwerken. Een warme mens en peoplemanager, die samen met voorzitter Patrick Le Juste bijgedragen heeft tot de stabiliteit en de continuïteit die er nu is. Het heeft voor rust gezorgd in de werking en dat maakt het voor iedereen aangenaam werken.”

De nieuwe TVJO heeft meteen al een aantal doelstellingen voor ogen. “Een referentie blijven in de Denderstreek. We hebben de voorbije jaren stappen voorwaarts gezet en willen dat blijven doen. Zo zijn er bijvoorbeeld 2 extra physical coaches actief en wordt er getraind met Polar hartslagmeters. Er is in de lockdown ook een camerasysteem aangekocht, dat de bal automatisch volgt op wedstrijden. Zo kan er makkelijker geanalyseerd worden. We hebben de expertise binnen de club om hiermee aan de slag te gaan. Er is ook het postformatie project om de doorstroming van U19 en Beloften te bewerkstelligen. Een groep van high potentials die oefenwedstrijden spelen tegen eliteclubs en extra trainingsmomenten hebben.”

Veel succes met dit alles Gunther en Iendracht Veroit!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje