Komende dagen toekomst van de club bepalen

Komende dagen toekomst van de club bepalen Komende dagen toekomst van de club bepalen

Deze namiddag stond manager Yannick Van Aken de pers te woord in het Pierre Cornelisstadion. Het webteam luisterde mee.

De uitspraak van het BAS is vanzelfsprekend hard aangekomen. “Iedereen die Eendracht Aalst een warm hart toedraagt wou dit niet horen. Maar het zware verdict is er en we zullen daar de komende uren en dagen rustig moeten over nadenken wat de club zal moeten gaan doen.”

Eendracht is de enige tweedeklasser die geen licentie in beroep kreeg van het BAS. “Wij hebben het helemaal alleen moeten doen met eigen mensen terwijl andere clubs wel uit één of andere hoek steun kregen. Het clubbestuur heeft er nochtans hard voor gewerkt, in de eerste plaats Frank De Roose. Er is geen enkele voorzitter in eerste of tweede klasse die zoveel tijd en energie in zijn club steekt. Hij heeft er alles aan gedaan en was er dan ook het hart van in toen de uitspraak bekend raakte. Maar deze namiddag heeft de voorzitter reeds de rug gerecht om te kijken hoe het verder moet.”

Het clubbestuur sluit een procedure voor de burgerlijke rechtbank nog niet uit. “Voor 15 mei zullen we de motivering van het BAS kennen waarom zij negatief advies hebben uitgevaardigd. Als wij ons zouden benadeeld voelen en er voldoende elementen zijn om te slagen voor de burgerlijke rechtbank, dan zullen wij dat overwegen. Maar het moet zinvol zijn.”

Er wordt snel duidelijkheid verwacht over de toekomst van de club. “Dat zijn we aan onszelf verplicht maar zeker ook aan supporters, sponsors, spelers, medewerkers en iedereen op het jeugdcomplex Zandberg. Morgenmiddag is er een bestuursvergadering in voorbereiding op de AV van volgende week. Het zal op die vergaderingen bepaald worden welke koers Eendracht Aalst zal gaan varen en met welke strategie.”

Ouders van jeugdspelers stellen zich ook vragen. “Het is ook heel belangrijk om op een open en correcte manier met deze mensen te communiceren. Ook zij hebben lang moeten wachten in onzekerheid. Dan is het pijnlijk om vandaag te moeten horen dat Eendracht Aalst naar derde klasse degradeert. Maar ook hier hetzelfde verhaal. Geef ons een paar dagen de tijd om te bekijken, ook wat de jeugdwerking op Zandberg betreft, wat er verder te gebeuren staat.”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje