RIP Pierre 'Pie' Van Der Meirsch

RIP Pierre 'Pie' Van Der Meirsch RIP Pierre 'Pie' Van Der Meirsch

Na Geert Van Roy vorig jaar heeft Eendracht Aalst opnieuw een clubicoon verloren. Pie Van Der Meirsch(81) fietste maandagochtend naar de krantenwinkel in de Zonnestraat, op vijftig meter van zijn appartement, en bezweek daar. Onze club is in rouw en wenst haar medeleven te betuigen aan de familie en vrienden.

Zamora, zijn bijnaam naar de beste Spaanse doelman ooit, verdedigde het Eendracht-doel tussen 1951 en 1962 en wordt beschouwd als één van de beste doelmannen uit onze clubgeschiedenis. De reus tussen de doelpalen (1,86m en 106kg) werpte zich als een lichtgewicht op het arme balletje en stopte ballen met één hand. Aanbiedingen uit eerste klasse legde hij naast zich neer, hij wou met ‘den Iendracht’ in eerste klasse spelen. En die droom werd werkelijkheid. Na de titel in derde klasse in 1957 volgt drie jaar later de titel in tweede klasse. De zaak-Blavier maakte in 1961 echter abrupt een einde aan het mooie liedje van de succesploeg.

Dat ‘Pie’ een clublegende was bewijst de stroom aan reacties op onze Facebookpagina. “Je was de held van mijn vader, veel geluk daar op de eeuwige voetbalvelden!”, “Een crème van een mens, graag plagen en geplaagd worden. We gaan je missen!”, “RIP clubicoon”, “Monument!”, “Legende!”, “Je laatste verplaatsing, het ga je goed daarboven!”, “Terug bij vrouw en dochter”,”Vaarwel Zamora!”.

Ook zijn toenmalige physical coach Michel Verschueren reageerde reeds via Twitter. “Pierre, rust in vrede. Je was een zeer sympathieke man met Aalsterse deugenieterij in je venen. Maar ook een klassieke keeper die E.Aalst veel plezier heeft bezorgd! Pierre, we zullen nog lang in Aalst en omstreken aan jou denken.” Hans De Schrijver was één van zijn latere opvolgers met een lange staat van dienst. “Zijn naam viel geregeld toen ik in de jaren tachtig en negentig het doel verdedigde, en telkens in superlatieven. Jammer dat ik hem nooit zien spelen heb, hij moet fantastisch geweest zijn. Zijn overlijden doet me wat omdat we beiden dezelfde unieke ervaring delen, vele jaren tussen de palen voor ‘den Iendracht’ en zijn supporters. RIP Pie.”

Het Eendracht-webteam had anderhalf jaar geleden de eer om Pie Van Der Meirsch te kunnen interviewen op zijn tachtigste verjaardag. Het resultaat van een fijne twee uur durende babbel is na te lezen via deze link.

Familie en vrienden nemen maandag om 12.30u afscheid van Pierre, Pie of Zamora in het crematorium te Lochristi. Om 13.30u zal de asurne worden bijgezet op het kerkhof in Aalst.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje