Voorzitter De Roose: "Fiat nodig voor droomaffiche"

Voorzitter De Roose: "Fiat nodig voor droomaffiche" Voorzitter De Roose: "Fiat nodig voor droomaffiche"

Frank De Roose is een gelukkig man: Eendracht prijkt mee aan de kop van tweede klasse, de spelerskern werd vervolledigd met een scorende spits, de club behaalde de 1/16e finales van de Beker van België en als klap op de vuurpijl werd met Club Brugge een nationale topper uitgeloot. Maar toch blijft onze preses er nuchter onder.

Vorige zondag behaalde Eendracht Aalst zijn vijfde overwinning op rij in het nog prille voetbalseizoen. Daarmee haalt het de zesde ronde van de Beker van België, één van de vooraf gestelde doelstellingen. Het bestuur wou na een paar mislukte bekeravonturen absoluut nog eens een topaffiche tegen een eersteklasser loten, en werd op zijn wenken bediend. En hoe! Met Club Brugge kruisen we binnenkort de degens met één van de ontegensprekelijke toppers uit het Belgische voetbal. Volgens voorzitter De Roose is er aan de gunstige loting echter ook een schaduwzijde verbonden: “We weten nog niet of we deze droomaffiche thuis zullen kunnen spelen. We hebben het Aalsterse stadsbestuur officieel op de hoogte gebracht van de loting, en we moeten nu afwachten of de veiligheid buiten het stadion gegarandeerd zal kunnen worden. We hopen op een zeer spoedig antwoord zodat we met tegenstander Club Brugge de nodige regelingen kunnen treffen.”

Na de 9 op 9 in de competitie leeft onze voorzitter op een wolk. “Hoe lang is het al niet geleden dat Eendracht Aalst mee aan de leiding stond in de tweede klasse? We hadden stilletjes gerekend op een vlotte seizoensstart, en met dit schitterende resultaat is er alweer een tussentijdse doelstelling bereikt. Met topwedstrijden tegen Antwerp, Eupen en STVV in het verschiet kunnen we nu zonder druk spelen. Coach Van Acker heeft zijn spelersgroep onder controle, en de tactische organisatie staat als een huis.”

Toch blijft De Roose realistisch: “Normaal gezien zijn wij tevreden met een plaats in de linkerkolom. Maar mocht de eindrondetrein voor onze neus passeren, dan zullen wij niet aarzelen om er op te springen. Bovendien hebben we met spits Rodrigo de Oliveira een echte afwerker aangetrokken. Daniel was een buitenkans die we niet mochten laten liggen. Hij wou absoluut weg in Donetsk, hij zat er in oorlogsgebied. Zijn Oekraïense club is akkoord met de overgang, en heeft de nodige vrijgavedocumenten bezorgd. Deze werden overgemaakt aan de Belgische Voetbalbond, en we wachten nu op groen licht. Met de Oliveira erbij is onze kern compleet: hij was het ontbrekende stukje van de puzzel. Iedereen staat achter zijn komst, ook onze aanvallers die Daniels komst zeker niet als een motie van wantrouwen beschouwen. De Braziliaanse Belg is een rasechte afwerker die heel complementair moet kunnen worden met Ratko Vansimpsen.” 

Is dan alles rozengeur en maneschijn in het Eendracht-huishouden? Als ik dan toch twee minpuntjes moet aanhalen: ten eerste, het mindere spelniveau tegen vierdeklassers Vosselaar en Waterloo. Tijdens die wedstrijden hebben we onze supporters wat op hun honger laten zitten. Maar je mag niet vergeten dat dat ploegen zijn die niets te verliezen hebben, en onbevangen kunnen spelen, terwijl wij misschien wat angst hadden om te verliezen. We waren er immers écht op gebrand om die 1/16e finales te bereiken! En ten tweede: het stadiondossier blijft zorgen baren. We hebben een uitnodiging verstuurd aan de burgemeester voor een nieuwe afspraak, en hopen eerstdaags de gesprekken terzake te kunnen hervatten. Geef toe dat het een spijtige zaak is dat we de talrijke supporters van Club Brugge in zo’n gammel stadion moeten ontvangen. Ik zou dus met een boutade willen afsluiten: alles kan beter! ”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje