Reacties op de loting uit het Brugse kamp

Reacties op de loting uit het Brugse kamp Reacties op de loting uit het Brugse kamp

Eendracht Aalst ontmoet op woensdag 24 september Club Brugge in de 1/16e finales van de Beker van België. Onze oud-spelers Vincent Mannaert en Jan Van Steenberghe gaven ons graag een reactie vanuit Brugge op de loting.

“Een leuke affiche die we wel niet mogen onderschatten”, zegt gedelegeerd bestuurder Vincent Mannaert. “Eendracht is goed gestart in de competitie, zal supergemotiveerd zijn en ik verwacht een vol huis met de nodige en typisch Aalsterse ambiance. Voor mij persoonlijk is het natuurlijk meteen een leuk weerzien met de club waar ik drie mooie seizoenen beleefde als speler.” (Vincent speelde van 1992 tot 1995 voor Eendracht Aalst als centrale middenvelder)

Ook keeperstrainer Jan Van Steenberghe kijkt er naar uit. “Het is leuk terug te keren naar de heimat. Ik blijf een band hebben met Eendracht Aalst en woon in de buurt.” Binnen de technische staf is de bekerloting nog geen gespreksonderwerp. “Onze focus ligt nu op Grasshopper Zürich donderdag. We willen naar de poules van de Europa League. Zondag komt Anderlecht er al aan. Club is op vele fronten actief dus we werken van wedstrijd tot wedstrijd. Onze scouts zullen Eendracht wel gaan bekijken in de komende weken, we pakken elke wedstrijd professioneel aan.” Over de verwachtingen voor het bekerduel is Van Steenberghe duidelijk. “Voor ons zal alleen de kwalificatie voor de volgende ronde tellen. Maar Eendracht Aalst zal geen hapklare brok worden. Ze zijn goed bezig, spelen compact en er is het kleine veld. Met de noodtribune zal het daar misschien wel iets rustiger zijn dan vroeger.” (Jan speelde van 1994 tot 2000 voor Eendracht en was onze doelman in de Europese campagne)

Die andere ex-Eendrachter Vladan Kujovic (onze doelman van 1997 tot 2002) herstelt nog van zijn operatie. “Maar Vladan zal die avond ongetwijfeld in het stadion aanwezig zijn voor deze speciale wedstrijd.”, besluit Jan Van Steenberghe.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje