Welkom Dylan George!

© Eendracht Aalst

Eendracht Aalst heeft nog een extra aanvaller vastgelegd met de 24-jarige Dylan George. De Nederlander kon overtuigen tijdens een proefperiode en is een jeugdproduct van FC Twente. Hij tekende een contract van 1 jaar met optie.

Diepgang

In de oefenwedstrijd op Lebbeke liet George al wat van zijn kwaliteiten zien. “De coach wou me er inderdaad graag bij omdat ik diepgang kan brengen. Met mijn snelheid en techniek denk ik een toegevoegde waarde te kunnen zijn. Door voor doelpunten en assists te zorgen wil ik ook beslissend zijn. Ik kom in een hecht team terecht met goede spelers die willen voetballen en voor mekaar werken. De concurrentie kan ons alleen maar beter maken. Anders kan je het te makkelijk gaan opvatten.”

Weinig geluk na Twente

Bij Twente mocht Dylan twee seizoenen proeven van het hoogste niveau. “Nadat ik er vanaf mijn veertiende de jeugdreeksen doorliep tot bij Jong Twente, mocht ik in 2016 mijn debuut maken in de Eredivisie. Twee seizoenen kreeg ik er als youngster af en toe speelgelegenheid, gevolgd door een jaartje in de Eerste divisie dat ik afsloot bij Helmond Sport. Na een blessure sloot ik aan bij amateurclub HHC Hardenberg op het derde niveau, maar toen ik opnieuw fit was brak de coronapandemie los. Vorig jaar ging ik in op een avontuur bij de Bulgaarse tweedeklasser Spartak Varna maar omdat men daar geen financiële garanties meer kon bieden, hield ik het er vroegtijdig voor bekeken. Nadat ik mij scherp hield met trainingen en wedstrijden in de Progress Cantera academie, wil ik mijn carrière nu herlanceren bij Eendracht Aalst.”

Vol voor Aalst

Er was ook interesse in Nederland voor George. “Ik kon er opnieuw aan de slag in de Eerste divisie maar liet mijn gevoel beslissen. In Aalst voelde ik een grotere interesse. Ik ben blij opnieuw bij een team te horen met een goede groepssfeer en dat voor de prijzen speelt. Mijn steentje bijdragen tot de promotie is de doelstelling.”

Niet te verwarren met Jonathan Lufulu-Onia. Dit is Dylan George. Welkom in Aalst en veel succes!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje