Welkom Stef De Backer!

© Eendracht Aalst

Eendracht Aalst versterkt zich voor komend seizoen met centrale verdediger Stef De Backer (27). Hij komt over van KVK Ninove en tekende een contract van 2 seizoenen. Met deze transfer wordt een speler uit de streek naar onze club gehaald.

Mezelf bewijzen en strijden

De Assenaar kijkt er enorm naar uit om het shirt van Den Iendracht te dragen. “Het is prachtig om bij een traditieclub als Eendracht Aalst, die ik zeer goed ken, te mogen komen. Ik wil me eerst en vooral bewijzen en strijden voor dit mooie publiek. Daarnaast ook de coach en de voorzitter iets teruggeven voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. De charme van deze club en de ambitie, want ze hoort niet thuis in de tweede amateurafdeling, spreken mij heel erg aan. Ik wil ook reeds KVK Ninove bedanken voor het aangename seizoen in de familiale club die ik leerde kennen.”

Eindrondezeges

Stef won al een eindronde met het Nederlandse Hoek en vorig jaar nog met FCV Dender EH. “Een promotie vieren is het mooiste wat je kan meemaken als voetballer. Met Eendracht Aalst is het nog afwachten in welke afdeling we volgend seizoen uitkomen, maar het moet mogelijk zijn om een stabiele eerstenationaler (de hoogste amateurafdeling) te worden. Ik zal er alles aan doen om dat mee te bewerkstelligen. De stap naar 1B met Dender was niet combineerbaar met mijn job, waardoor ik dit seizoen met Ninove in eerste nationale speel.”

Leidersfiguur

Carl De Geyseleer ziet in de ervaren De Backer een natuurlijke leider voor onze defensie. “Van 2018 tot 2021 speelde ik voor Racing Gent waar ik meteen de aanvoerdersband overhandigd kreeg. Het zit al van bij de jeugd in mij om een ploeg op sleeptouw te nemen en mijn maats te coachen op het veld. Ik ben een speler die zich steeds 100% geeft en naar clean sheets streeft. Verder heb ik stevigheid in de duels, kopkracht en een goede inspeelpas. Ik geloof in deze spelersgroep van Eendracht Aalst die voor nieuwjaar haar potentieel toonde. In de eindronde zal ik er zeker bijzijn in het stadion en hoop ik dat de ploeg opnieuw haar topniveau bereikt.”

Alvast welkom bij Den Iendracht Stef!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje