Welkom Bob Straetman!

© Eendracht Aalst

Met Bob Straetman (25) haalt Eendracht Aalst nog een derde speler weg bij KVK Ninove. De aanvaller tekende een contract voor de komende 2 seizoenen en volgt in het spoor van Jelle Geenens en Stef De Backer.

Als kind in de Eendracht-tribune

De ex-speler van Sporting Lokeren is blij met zijn overgang naar Eendracht Aalst. “Ik had meteen een goed gevoel in de gesprekken met coach Carl De Geyseleer. Opnieuw kunnen spelen voor een mooie traditieclub met een grote achterban werkt motiverend en gaf de doorslag bij mijn keuze. Ik heb een speciale eerste herinnering aan Eendracht Aalst als kind. In januari 2006 kwam mijn oudste broer, Jan Straetman, samen met Dries Mertens op uitleenbasis over van AA Gent naar Den Iendracht. Ik zat toen als 8-jarige jongen met mijn ouders in de tribune.“

Jongensdroom

Na zijn profdebuut in 2016 ging het snel voor de Dendermondenaar. “Onder Georges Leekens mocht ik als jeugdproduct mijn debuut maken in de A-ploeg van Sporting Lokeren tegen STVV. In mijn tweede wedstrijd wist ik meteen te scoren en ging ik dat seizoen bijna niet meer uit de ploeg in de Jupiler Pro League. Na de komst van Peter Maes werd mijn opgang gestuit. Ik koos in 2019 voor een uitleenbeurt naar Virton en kon mijn steentje nog bijdragen tot de titel in eerste nationale. Na opnieuw Sporting Lokeren en SK Lierse Kempenzonen in 1B zette ik vorig jaar een stap terug naar Merelbeke in tweede nationale, maar dat werd een voltreffer met 16 goals.”

Techniek en werklust

Wat mogen we van Bob verwachten in Aalst? “Het is misschien een cliché maar ik wil voor zoveel mogelijk doelpunten en assists zorgen, hetzij in de jacht op de titel in tweede nationale, hetzij om een rustiger seizoen te draaien in eerste nationale dan ik nu beleef met KVK Ninove. Ik ben een technisch onderlegde aanvaller, die graag de vrije ruimtes zoekt tussen de linies en hard wil werken voor de ploeg. Met mijn traptechniek sta ik ook graag aan de bal bij vrijschoppen en hoekschoppen.”

Alvast welkom en veel succes toegewenst, Bob!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje