Welkom Victor Swinnen!

© Eendracht Aalst

Eendracht Aalst heeft doelman Victor Swinnen (21) weggehaald bij vice-landskampioen Union als vervanger van Gilles Lentz. De Waals-Brabander ondertekende vanavond een contract van één seizoen met optie.

Mannenvoetbal

Victor trainde afgelopen seizoen dikwijls met de A-kern van Union en speelde zijn wedstrijden bij de beloften. “Ik kon bij enkele profclubs met de U23 mee de stap zetten naar de fanionreeksen, maar verkoos een transfer naar traditieclub Eendracht Aalst. Na een aantal jaren met Moeskroen, Tubize, Anderlecht en Union wou ik sowieso afstappen van de beloftenteams en volledig naar het mannenvoetbal.

Wauw!

Tijdens de eindronde werd Victor in het Pierre Cornelisstadion overdonderd door de unieke sfeer. “Ik kwam de wedstrijden tegen Belisia en Mandel bekijken. Gewoonweg fantastisch wat ik zag van de supporters. Wauw! Een hele wedstrijd bleven ze achter de ploeg staan. Ik hoop dat ze komend seizoen, in een reeks met heel wat Oost-Vlaamse derby’s, ook massaal van de partij zijn om samen onze doelstelling te bereiken. Het ‘Ajoinen’ lied is mij intussen ook al bekend van de filmpjes en in het stadion.”

All-round

Victor werd gescout door Andy Vandenabeele. Hij meet 1,88 en is een meevoetballende doelman. “Ik ben een all-round type. Van Jean Butez stak ik bij Moeskroen veel op. De ploeg helpen door de nul te houden is mijn opdracht. Ik wil ook een leider worden in de groep, een doelman moet dat voor mij zijn. Veel praten en de ploegmaats oppeppen. Elke training en wedstrijd mijn uiterste best doen om het vertrouwen van de supporters te winnen, zoals ook Gilles Lentz dat deed. Daar ga ik voor.”

Welkom Victor en heel veel succes!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje