Welkom Gaël Kakudji!

Gaël Kakudji geflankeerd door de coach en zijn makelaar David Cardon © Eendracht Aalst

Na Ben Yagan en Victor Swinnen heeft Eendracht Aalst op deze zondag haar derde aanwinst vastgelegd. Centrale verdediger Gaël Kakudji (22) komt over van Seraing en tekende een contract van 1 seizoen met optie.

Uitleenbeurt bij Olympic

Afgelopen seizoen werd Kakudji uitgeleend aan eerstenationaler Olympic Charleroi. “Dat gebeurde pas op 29 augustus. Het is geen eenvoudige opdracht om zo kort bij de competitiestart bij een gevormde ploeg te arriveren. Ik heb toch de nodige speelminuten kunnen verdienen en we eindigden op een gedeelde vijfde plaats. Hoewel ik als rechtsachter werd uitgespeeld, niet mijn beste positie, blik ik tevreden terug op deze ervaring bij Olympic.”

Vurige supporters

Voor Gaël is het nu tijd om een basisplaats te verwerven. “Daarom stond ik open voor deze aanbieding uit de top van tweede nationale. Ik ben gelukkig met mijn overgang naar Eendracht Aalst, want het is nog steeds een grote club met een geschiedenis. De voorzitter en de coach gaven me een goed gevoel. Liefst wil ik er meteen aan beginnen om onze doelstelling om te promoveren te bereiken. Ik zag nog geen wedstrijd in het Pierre Cornelisstadion maar de beelden die ik terugvond spreken voor zich. Eendracht heeft een grote en vurige aanhang. Ik kijk er naar uit om voor hen te spelen.”

Kopkracht

De Luikenaar met Congolese roots is een stevige bonk van 1,92 meter. “Ik heb een zeer agressieve maar faire speelstijl. Elke wedstrijd geef ik me volledig. Veel praten is belangrijk en mijn kopkracht is inderdaad een sterk punt. Ik maak ook af en toe een doelpunt met het hoofd. Na mijn jeugdopleiding bij Seraing en AA Gent, speelde ik ook tussen 2018 en 2020 nog voor Antwerp. Ik trainde er met de A-kern en speelde mijn wedstrijden bij de beloften. Tot de coronastop was ik ook belofteninternational van Congo.”

Welkom bij Den Iendracht, Gaël Kakudji!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje