Bruno Baras wil knallen met Eendracht Aalst

Bruno Baras wil knallen met Eendracht Aalst Bruno Baras wil knallen met Eendracht Aalst

Last but not least nam het webteam contact op met aanvaller Bruno Baras, die net zoals Jonas Van Kerckhoven overkomt van Eendracht Zele. Bruno bevindt zich momenteel nog in Bodrum, waar hij samen met zijn vriendin van de laatste vrije dagen geniet.

Courtois in de wind gezet

Baras groeide op net over de Waalse grens in Braine-l’Alleud (Eigenbrakel). Daar zette hij ook zijn eerste stappen op een voetbalveld. “Toen ik acht werd kwam RSC Anderlecht aankloppen. Mijn ouders gingen akkoord en ik maakte de overstap”. De aanvaller bleef de volgende 12 jaar bij paars-wit en werd dus een echt Brussels ketje. Hij speelde vaak wedstrijden tegen spelers die ondertussen een grote naam in de voetbalwereld zijn geworden. “Vanaf mijn elfde speelde ik steeds een reeks hoger dan normaal. Ik speelde vaak wedstrijden tegen o.a. Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois, waar ik toch een aantal keer kon tegen scoren”, lacht Baras.

Jacobs deed de deur dicht

In 2009, toen hij 17 was, ondertekende de aanvaller een profcontract bij de Brusselse ploeg. Volgens Herman Van Holsbeeck pastte Bruno volledig in het plan van Anderlecht om voorrang te geven aan de eigen jeugdspelers. Toch draaide dit niet helemaal zo uit. “We haalden goede resultaten met de beloften en in 2011 speelden we kampioen. Het seizoen nadien, onder Johan Walem, zou het mijne worden. Ik mocht af en toe op training al van het hoogste niveau proeven en trainde mee met mannen als Boussoufa en Kouyaté. Toch was er één persoon die niet happig was om jongeren in het A-elftal toe te laten en laat dat nu net de coach zijn, Ariël Jacobs.”

Van eerste klasse naar eerste provinciale

Vervolgens werd Baras een seizoen uitgeleend aan FC Brussels om nadien de deur van het Constant Vanden Stockstadion definitief achter zich toe te trekken. Bruno verkaste in 2012 naar derdeklasser Union. “Daar startte ik zeer goed maar door een scheur van de achillespees mocht ik een kruis maken over mijn seizoen. De volgende jaargang trok ik samen met Yannick Ferrera naar tweedeklasser Sint-Truiden. Maar doordat ik niet voldoende gerecupereerd was van die vervelende blessure raakte ik niet door de medische keuring. STVV besliste dat ik mocht beschikken. Op dat moment was ik wat gedegouteerd van het voetbal en trok ik naar eersteprovincialer Waterloo, waarmee ik twee jaar geleden promoveerde naar vierde klasse.”

Discipline op Vlaamse velden

En toen kwam dus Eendracht Zele op de proppen. “Bij Zele was ik echt aangenaam verrast door de discipline en goede mentaliteit die er heerste op het veld. Bij een aantal Franstalige teams waar ik speelde ging het vaak om hoe goed je de trainer kende. Maar bij Zele ging het om de kwailiteit die je toonde. Dit motiveerde mij enorm en ik wist dat ik mij opnieuw in de kijker kon spelen.”  Baras maakte afgelopen seizoen 18 doelpunten en tekende enkele weken voor het einde van het seizoen een nieuw voorcontract.

Voetbalgekke supporters

Zele kreeg echter af te rekenen met financiële problemen en enkele spelers, waaronder Baras, kreeg te horen dat ze mochten beschikken. “Op dat moment kreeg ik heel wat telefoontjes. Naast de felle interesse van Eendracht Aalst kwamen onder andere ook La Louvière, Sint-Niklaas en Lommel United aankloppen. Ploegmaat Tim De Meersman raadde me aan om zeker eens te gaan luisteren bij Eendracht. Na enkele goede gesprekken met Sven Jaecques was mijn keuze snel gemaakt. Ook het gegeven dat Aalst nog steeds over heel wat die hards supporters beschikt – ce sont des fous – en de sfeer in het stadion trok me al snel over de streep.”

Progressiemarge

De Zeelse topschutter zal wel de seizoensstart missen door een schorsing van 4 wedstrijden die hij meedraagt. “Door de financiële perikelen bij Zele liep iedereen op de toppen van de tenen. Onze tegenstander in de eindronde speelde hier optimaal op in. Op het einde van de wedstrijd kookten de potjes over en kreeg ik de rode kaart. Na de wedstrijd heb ik nog een halfuur nagepraat met de scheidsrechters en uiteraard mijn excuses aangeboden. Ik weet dat ik fout zat en moet er ook voor boeten.” Tot slot wil Baras blijven antwoorden op het veld. “Bij Zele speelde ik een goed seizoen maar ik voel dat ik nog beter kan. Er is zeker nog progressiemarge en ik wil dit seizoen samen met Aalst opnieuw ontploffen”, sluit een gemotiveerde Brunos Baras ons gesprek af.

Veel succes Bruno dit seizoen. En vanaf nu ben je “nen Ajoin”!

tvd

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje