Carl De Geyseleer: “Geen man overboord”

© Eendracht Aalst

Het webteam belde op maandag met coach Carl De Geyseleer na de verloren wedstrijd op Mandel United. Vierentwintig uur later klonk onze T1 nog steeds enorm ontgoocheld.

“Natuurlijk ben ik zwaar teleurgesteld in het resultaat. Over de prestatie die mijn ploeg op de mat legde ben ik best tevreden. Ook de omstandigheden zaten niet echt mee. Fabris krijgt na amper drie minuten geel voor een vrij lichte overtreding, waardoor hij bijna een ganse wedstrijd zijn duelkracht minder kon benutten. Er waren nog dubieuze beslissingen: de strafschopfout op Dekuyper en de buitenspelfases. Alles de schuld van de spelleiding? Natuurlijk niet, maar het zijn details die beslissen over dergelijke wedstrijden.”

Geen man overboord

Elke neutrale toeschouwer zal beamen dat er maar één ploeg verdiende te winnen en dat was Eendracht Aalst. “Mandel scoorde 2 keer uit evenveel kansen. Efficiëntie is natuurlijk ook een kwaliteit in het moderne voetbal. We hebben een tik gekregen maar er is geen man overboord. We hebben donderdag 90 of desnoods 120 minuten de tijd om – met behulp van onze fantastische aanhang – de scheve situatie recht te trekken. We zullen wel op onze hoede moeten zijn want Mandel is een typische counterploeg, en kan vanzelfsprekend achteruit leunen en mikken op de tegenaanval. Ook moeten we iets attenter worden op de stilstaande fases.”

Voldoende rust inbouwen

De opeenvolging van wedstrijden begint wel door te wegen op fysiek vlak? “Dat klopt. Van Den Eynde, Cobos Copado en De Coninck klagen al een tijdje over kleine pijntjes hier en daar. De kans is klein dat de uitgevallen Wantens donderdag al terug speelklaar zal zijn. Ons kineteam zal de volgende dagen zijn werk hebben. We leggen de nadruk eerder op recuperatie, dan op intensieve trainingsarbeid. Maar behalve Lars denk ik donderdag toch wel te beschikken over een fitte spelerskern.”

We hopen het met Carl. Supporters allemaal afzakken naar het Pierre Cornelisstadion donderdagavond! Bestel jouw tickets via deze link.

Iendracht veroit!!!!!

fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje