Coach: "Overtuigd dat groep voor promotie gaat"

Coach: "Overtuigd dat groep voor promotie gaat" Coach: "Overtuigd dat groep voor promotie gaat"

Na de nederlaag op Racing Mechelen was het Aalsterse supporterslegioen begrijpelijkerwijs ontgoocheld. Het webteam had maandag een babbel met coach Dirk Geeraerd.

Dekkingsfouten

“We hadden deze wedstrijd volledig in handen, we konden de voorsprong uitdiepen maar faalden in de afwerking. Er was ook een overduidelijke strafschopfout op Labiad maar de scheidsrechter fluit niet. Maar eigenlijk was er tot een kwartier voor tijd geen vuiltje aan de lucht. En dan pakken we op vijf minuten tijd weer twee onbegrijpelijke doelpunten door een verkeerde positionering op hoekschoppen. Het is niet de eerste keer dat we door een gebrek aan concentratie en individuele fouten punten verliezen. Sommige spelers hebben er blijkbaar moeite mee om negentig minuten gefocust te voetballen. Anderzijds mag het toch ook gezegd worden dat Racing Mechelen daar niet op zijn plaats staat. Ze gingen de voorbije weken winnen op Sparta Petegem en La Louvière, en legden topploegen Hamme en Londerzeel serieus het vuur aan de schenen.”

De weg naar boven

Ondanks de nederlaag neemt Geeraerd het op voor zijn spelers. “Je moet zien vanwaar we komen. Toen ik overnam was de opdracht duidelijk. Weggeraken uit de grijze middenmoot en trachten om de eindronde te bereiken. Velen dachten dat dit een onmogelijke opgave zou worden want we hadden zogezegd een bende derderangsvoetballers. Maar we begonnen de gelijke spelen om te zetten in overwinningen en knokten ons een weg naar boven. Op een gegeven moment speelden wij best aardig voetbal en even leek het erop dat we zelfs gingen meedoen voor de twee hoofdprijzen. Maar op cruciale momenten misten we de aansluiting met de top. De jongens hebben enorm hard gewerkt en momenteel is het vet wat van de soep. “

Begrip voor supporters

Over de motivatie is de coach duidelijk. “Dit is gewoon een periode waarin het wat minder loopt, zoals elke ploeg er wel eens één heeft. Heeft dat te maken met de contractbesprekingen, met gebrek aan motivatie bij de spelers? Ik hoor sommigen beweren dat de chemie tussen coach en spelers weg is. Wel, ik spreek dit formeel tegen en zou al die onzinnige indianenverhalen naar het rijk der fabelen willen verwijzen. Ik begrijp dat veel supporters kritisch en ongelukkig zijn maar ik kan hen één ding verzekeren: de voltallige spelerskern, ook zij die al elders tekenden, ook zij die nog twijfelen om te blijven, ook zij die nog in onderhandeling zijn met het bestuur,… allemaal willen ze de poort naar de Eerste Amateurliga voor onze club openbeuken. Indien dat niet zou zijn, dan zou ik dat weten. De voorbije weken heb ik eens een paar spelers op de bank of uit de kern gezet, en daar was altijd wel een gegronde reden voor. Van sommigen vond ik dat ze met te weinig bezieling trainden. Zaten zij met hun gedachten ergens anders? Misschien wel, maar dan is het mijn taak als coach om hen weer bij de les te brengen.”

Winnaarsmentaliteit

Dirk Geeraerd is er van overtuigd dat elke kernspeler er in de eindronde honderd procent zal voor gaan. ”Ik wil altijd winnen, ook als het niet om geld draait, bij het biljarten bijvoorbeeld. Die winnaarsmentaliteit wil ik op mijn groep overbrengen. Wie als speler uitsluitend met centen bezig is verliest op een gegeven moment zijn geloof in de sport. De spelers die blijven moeten de ambitie hebben om zo hoog mogelijk te spelen, de spelers die vertrekken moeten de fierheid hebben om langs de grote poort afscheid te willen nemen. Wie geen deel wil uitmaken van de groep die “against all odds”, tegen alle verwachtingen in, toch de promotie naar de Eerste Amateurliga wist af te dwingen, die moet het nu zeggen. Wie dat wel wil, zal later kunnen navertellen dat hij erbij was. Er is toch niemand die het feest wil missen dat zal losbarsten als het toch lukt! Ik doe hierbij dan ook een oproep aan alle supporters om ons de laatste thuiswedstrijd tegen Temse en de twee eindrondewedstrijden (op 8 en 12 mei) in grote getale te komen steunen, want de spelers ervaren hun massale aanwezigheid wel degelijk als een grote steun.”

Sportieve cel

Afgelopen week werd ook Sven Jaecques aangesteld als sportief verantwoordelijke. Dirk Geeraerd fungeerde de voorbije weken als manager naar Engels model. ”Doordat Luc Van Hauwermeiren het zeer druk heeft met zijn zaak en te weinig tijd had om kort op de bal te spelen, werd mij gevraagd om in functie van het beschikbare loonbudget de verkennende gesprekken met de spelers aan te vatten. Ik heb hier ook de juridische kennis en ervaring voor, voorheen deed ik dat ook in eerste klasse bij Roeselare. Dat deze onderhandelingen aan de basis van de mindere prestaties zouden liggen, of dat ik mij hierdoor onvoldoende kon focussen op het sportieve, spreek ik categoriek tegen. Ik heb de spelers open en eerlijk uitgelegd wat de financiële speelruimte is, en de spelers snappen echt wel dat de club de huidige tweedeklasselonen niet kan blijven ophoesten. Maar eerlijk gezegd ging dit alles ten koste van mijn slaap en quality time, en ik ben dan ook zeer gelukkig met de komst van Sven Jaecques, die nu een kern voor volgend seizoen zal samenstellen. En hopelijk wordt dat er één voor de Eerste Amateurliga!”

fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje