Dirk Geeraerd: "Deze groep heeft nog groeimarge"

Dirk Geeraerd: "Deze groep heeft nog groeimarge" Dirk Geeraerd: "Deze groep heeft nog groeimarge"
Trainer Dirk Geeraerd stond na het verlies in Temse het webteam te woord en toonde zich erg ontgoocheld. “Iedereen wist dat dit een uiterst belangrijke wedstrijd was. We konden aansluiting krijgen bij het koppeloton. We hadden Temse een paar keer gescout en we wisten waar hun sterktes en zwaktes lagen. We hadden daar ook goed op getraind. In Aalst weten ze verdomd goed dat je Stavros Glouftsis, ondanks zijn beperkingen als voetballer, geen ruimte mag laten binnen het zestienmetergebied. En dan zie je de eerste twintig minuten dat we veel te ver van hem afspelen. Positioneel stond het op dat moment niet goed in onze defensie. Dat is om problemen vragen want de Griek is een echte killer. Hij kreeg twee kansen en het was twee keer bingo. Als je dan de wedstrijd nipt verliest met 3-2, kun je enkel vaststellen dat die twee fases ons genekt hebben.”

Kantelmomenten

Ook de scheidsrechter speelde een bepalende rol maar daar wil coach Geeraerd zich niet achter verschuilen: “Er waren twee mogelijke kantelmomenten in de wedstrijd. De tweede goal van Temse werd voorafgegaan door een overduidelijke fout in het middenveld op Janssens. En net voor de rust werd een huizenhoge strafschopfout op Bokila niet gefloten. Ook op het einde van de tweede helft was er nog een tussenkomst op Bokila met een geurtje aan.  Neen, van de scheidsrechter hebben we zeker geen geschenken gekregen, maar we moeten de hand toch vooral in eigen boezem steken. Gezien de hevige wind had ik duidelijke richtlijnen meegegeven om niet met lange ballen te werken en kort tussen de linies te spelen. En wat zien we de eerste helft? Juist, ja…”

Geloof

Tijdens de rust herschikte Geeraerd zijn elftal met meer aanvallend ingestelde spelers: “Ikzelf geloofde er nog in en ik probeerde dat op mijn spelers over te brengen. Jammer genoeg was dit geloof niet bij alle spelers even hard aanwezig. Pas vanaf de 3-2 zag ik de passie en gedrevenheid om nog een gelijkspel af te dwingen. Als we iets beter met onze kansen omspringen, had dit er zeker ingezeten.”

Heenronde

De Eendracht-coach maakt ook een evaluatie van de heenronde: “We hebben 27 punten en ik had eerlijk gezegd op iets meer gehoopt. We zullen volgens mij 60 punten moeten halen om binnen de top-6 te eindigen. Ik hoor sommige spelers zeggen dat de ploegen die voor ons staan eigenlijk niet sterker zijn dan ons, maar dan zullen we vanaf nu tegen deze ploegen moeten winnen. We wonnen totnogtoe geen enkele topper. We beschikken niet over een echte goalgetter, zoals ze die bij Dender en Temse wel hebben. Maar we kunnen dit compenseren door een goede collectieve ingesteldheid en door opkomende mensen aan te spelen. Bijna al onze kernspelers hebben reeds één of meerdere keren gescoord. Dat is ook een kwaliteit.”

Werkpunten

Geeraerd schuift een aantal werkpunten naar voor voor de terugronde. “We moeten in alle geledingen scherper zijn en werken aan onze efficiëntie. Ondanks het feit dat we al 33 doelpunten lukten, hebben we al een veelvoud aan open kansen de nek omgewrongen. Ook moeten we beter leren omgaan met tegenvallende omstandigheden: een ref die tegen ons fluit, een lucky goal voor de tegenstander, een paar gemiste kansen,… In Izegem hebben we dat bijvoorbeeld wel goed gedaan. Als de spelers van mening zijn dat we beter zijn moeten ze zich daar in de loop van een wedstrijd kunnen boven zetten. Ook mentale weerbaarheid is een kwaliteit van een goede voetballer.”

Groepsgevoel

Verder is Geeraerd vol lof over het groepsgevoel en de discipline binnen zijn spelerskern. “Er is een zeer goed trainingsklimaat, er wordt hard en vol overgave gewerkt, er zijn zelden afwezigen en de sfeer binnen de kleedkamer is opperbest.” Op de vraag of er wijzigingen te verwachten zijn binnen de spelerskern tijdens de winterstop, is Geeraerd duidelijk: “Ik denk niet dat de financiële toestand van de club ons zal toelaten om gekke dingen te doen. Ilias Labiad zal er waarschijnlijk bijkomen van zodra de Marokkaanse voetbalbond hem vrijgeeft. Gezien de krappe kern hoop ik dat er niemand vertrekt en wie weet stroomt er nog iemand door van bij de beloften. Maar dit zijn de jongens die het zullen moeten doen. Ik geloof in deze groep. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat er nog groeimarge inzit en als de spelers individueel nog een paar dingen kunnen oppikken van mij, dan kunnen we ver geraken.”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje