Dirk Geeraerd: "Komende weken cruciaal"

Dirk Geeraerd: "Komende weken cruciaal" Dirk Geeraerd: "Komende weken cruciaal"

Ons webteam had op donderdagnamiddag een gesprek met trainer Dirk Geeraerd. Die is nog steeds diep ontgoocheld na de carnavalswedstrijd, maar hij heeft er goede hoop op dat hij met zijn team de door het bestuur vooropgestelde doelstelling, namelijk de eindronde, zal weten te bereiken.

De wedstrijd tegen Bornem ligt Geeraerd nog steeds zwaar op de maag. “Qua voorbereiding en sfeer was deze wedstrijd gewoonweg perfect. Tot aan de rust was alles aanwezig om er een schitterende feestavond van te maken. Ik verwittigde de spelers tijdens de pauze nog om de focus te behouden. Ook stelde ik tactisch een aantal zaken bij die tijdens de eerste helft eigenlijk al een beetje verkeerd aan het lopen waren, maar die op dat moment gelukkig nog geen negatieve gevolgen hadden opgeleverd. En dan zie je dat we ons bij de eerste twee doelpunten positioneel simpel in de luren laten leggen. En net wanneer we de match naar ons toe lijken te trekken, laten we de centrale as volledig openliggen, met de gekende gevolgen. Het was om me de weinige haren die ik nog heb uit het hoofd te rukken. Wat er nadien bij een 2-4-stand langs het veld gebeurd is, hoort niet thuis in een voetbalstadion. Maar hoe dan ook hebben we het verlies van drie kostbare punten enkel en alleen aan onszelf te wijten. We kunnen nu enkel nog hopen dat de voetbalbond begrip opbrengt voor de uitzonderlijke situatie. Mensen die zich kunnen wegsteken achter een carnavalsvermomming doen soms de raarste dingen en het is bijna zeker dat de verantwoordelijken geen supporters van Eendracht Aalst waren. Hopelijk wordt er geen zware boete opgelegd en komt onze doelman Van Den Noortgaete er voor zijn noodingreep met een milde straf vanaf. (Kevin kreeg ondertussen een minnelijke schikking van 1 schorsingsdag voorgesteld nvdr.) En een wedstrijd achter gesloten deuren zou al helemaal overdreven zijn.”

Maandag werd er dan geoefend tegen eersteklasser OH Leuven. De Vlaams-Brabantse eersteklasser was met 0-3 te sterk voor onze jongens. Ook aan deze match houdt trainer Geeraerd een wrang gevoel over. “Het was te verwachten dat zelfs een veredeld invallerselftal te sterk zou zijn voor ons. En het is misschien zelfs goed dat we op onze limieten gebotst zijn en een lesje kregen in nederigheid en realisme. Maar wat wringt is dat onze technische staf de fouten van Bornem geanalyseerd en met de spelersgroep besproken had. En dan stellen we vast dat we tegen OHL alweer 2 keer op identiek dezelfde manier positioneel in de fout gaan. Daar waar onze verdediging de voorbije maanden toch vrij stabiel was, slikken we nu 11 doelpunten in 3 wedstrijden. Voor alle duidelijkheid, dit is geen kritiek aan onze verdediging alleen. Toen ik overnam stonden we in de grijze middenmoot, nu staan we na een lange achtervolging bovenin. Het lijkt er een beetje op dat we die fouten maken door een grotere mentale druk.”

Geeraerd reageert ook op het licentienieuws uit derde klasse. (Temse, Winkel Sport, Sparta Petegem en Gullegem vroegen geen licentie aan nvdr.): “Ook voor die Eerste Amateurliga zijn de licentievoorwaarden redelijk zwaar. Het was te verwachten dat sommige clubs hiervoor zouden passen. Maar we moeten enkel naar onszelf kijken en dit mag geen excuus zijn om niet vol voor een top-6-plaats te gaan. De komende 4 à 5 wedstrijden worden cruciaal met uitwedstrijden naar rechtstreekse concurrenten Oudenaarde en Londerzeel, dan een thuiswedstrijd tegen ploeg in vorm VH Hamme, en opnieuw twee uitwedstrijden naar Acrenoise, een Waalse ploeg die vooral thuis met het mes tussen de tanden speelt, en naar ons zwart beest Sint-Niklaas. Als we tegen Pasen 10 punten meer zouden hebben dan vandaag, dan zie ik het rooskleurig in. Maar we gaan het niet cadeau krijgen want iedereen wil tegen Eendracht Aalst winnen, en – laat ons een kat een kat noemen – ook bij de ploegen die geen licentie hebben aangevraagd spelen de spelers toch in de eerste plaats voor hun winstpremies. We zullen elke wedstrijd 100% gefocust moeten zijn, en dit 90 minuten lang, want nu is het bij sommige spelers zo dat ze vaak 85 minuten lang schitterend spelen, maar dat dan plots even het licht uitgaat en daarmee bedoel ik niet op fysiek vlak. Concentratie en regelmaat zijn twee kwaliteiten die op ons niveau van doorslaggevend belang kunnen zijn.”

De beloning zou dan kunnen volgen in de vorm van een eindronde en/of promotie. “De eindronde zou mooi zijn voor onze club. Qua reclame, qua beleving en ook qua inkomsten, niet onbelangrijk voor Eendracht, dat het financieel nog steeds niet zo breed heeft. En als de eindronde zou resulteren in promotie naar de Eerste Amateurliga… tja, dan is het weer carnaval in Oilsjt, zeker? Maar dan hopelijk zonder incidenten.”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje